CDC Griep Richtlijnen

Influenza, beter bekend als de griep, is een respiratoire ziekte die kan leiden tot de dood indien niet behandeld. Volgens de Centers for Disease Control en Prevention (CDC), zijn 200.000 mensen in het ziekenhuis opgenomen als gevolg van de griep en 36.000 mensen sterven aan de griep elk jaar. Het influenza virus is verspreid van persoon tot persoon in druppels die de lucht worden verspreid als iemand hoest of niest. Het kan zeer besmettelijk en kan worden doorgegeven, zelfs voordat een persoon begint te flulike symptomen ervaren.

Symptomen

Hoge koorts, hoofdpijn, vermoeidheid, hoesten, loopneus, zere keel en maag symptomen zoals diarree en misselijkheid zijn de meest voorkomende symptomen van griep. Als laat onbehandeld, kan de griep leiden tot kritische aandoeningen zoals congestief hartfalen, astma, diabetes en zelfs de dood. Als u of uw kind heeft hoge koorts, moeite met ademhalen, blauwachtige huid, of lijkt gedesoriënteerd, bel een arts meteen, omdat deze ernstige griep symptomen die onmiddellijke aandacht nodig hebben.

Griepseizoen

Volgens de CDC, griepseizoen begint in de wintermaanden voor het noordelijk halfrond. Griepseizoen begint meestal in november en de piek in februari bereikt.

Toezicht

Tijdens het griepseizoen, de CDC's Epidemiology and Prevention Branch bewaakt influenza-activiteit om beter te kunnen voorspellen toekomstige uitbraken en passende vaccins. De CDC houdt toezicht op de griep door vijf verschillende technieken: laboratoriumonderzoek (virale surveillance), studies van de geografische spreiding, het ziekenhuis rapporten, studies bij poliklinische patiënten en het bijhouden van griep-gerelateerde sterfgevallen.

Vaccinaties

De beste manier van het krijgen van de griep te houden is om een ​​griepvaccin krijgen. Het vaccin kan worden geleverd op twee manieren: griepprik of neusspray. Jonge kinderen en ouderen worden aangespoord om vaccinaties aan het begin van elk seizoen griep te krijgen als gevolg van hun verlaagd immuunsysteem.
Sommige mensen schrikken van het krijgen van de griep vaccin, omdat ze denken dat ze de griep van het schot te krijgen, maar Kaiser Permanente stelt dat dit een mythe is. Je kan een lichte reactie op het schot te ervaren, maar je zal het virus niet contracteren van.
Kinderen onder de leeftijd van 6 maanden en degenen die negatieve reacties op het schot in het verleden hebben gehad wordt geadviseerd om niet aan de slag te krijgen. Degenen die gevaccineerd moeten zijn: kinderen ouder dan 6 maanden, zwangere vrouwen, mensen ouder dan 50 jaar, mensen met chronische aandoeningen, mensen die in verpleeghuizen en mensen die werken / zorg voor mensen met een hoog risico op complicaties van griep te leven.