Cauterisatie Oplossing voor neusbloedingen

Hoewel over het algemeen onschadelijk, kan frequente neusbloedingen een gedoe. Veroorzaakt door verwonding, droge lucht en een gebrek aan vocht of als complicatie van een andere ziekte, kunnen sommige mensen een permanente oplossing voor frequente neusbloedingen zoeken. Cauterisatie verbrandt de schepen verantwoordelijk voor het bloeden door het gebruik van zilvernitraat of elektrische stroom, en wordt uitgevoerd onder algemene verdoving door een KNO-arts.

Het voorkomen

Probeer om preventieve maatregelen te nemen om neusbloedingen voorkomen voordat voortvloeiend aan cauterisatie. Probeer hydraterende de lucht in uw leefruimte door de aankoop van een hele huis luchtbevochtiger om te hechten aan de verwarming van uw huis, of koop een kleinere luchtbevochtiger voor uw slaapkamer. Zwabberen de passages van de neus dagelijks met vaseline of gebruik een zoutoplossing neusspray om de passages vochtig en helder te houden. Niet plukken of kras op het slijmvlies van de neus, die gevoelige weefsels kunnen beschadigen en leiden tot bloedingen. Schakel pijnstillers van aspirine of ibuprofen om een ​​paracetamol-based medicine, indien mogelijk, zoals sommige over-the-counter medicatie kan het probleem verergeren.

Documentatie

Let op de timing van uw neusbloedingen door het noteren ze neer in een planner of tijdschrift; het hebben van deze beschikbaar wanneer u naar een dokter zal helpen om hun zaak te lokaliseren. Noteer de ernst van het bloeden en de activiteit die wordt uitgevoerd wanneer de stroom begon. Probeer zo specifiek mogelijk te zijn, wijzend op de omstandigheden om je heen, zoals het weer, tijdstip van de dag en uw locatie (zoals het buiten zijn).

Het zien van een dokter

Zie een KNO-arts om hardnekkige recidieven van neusbloedingen behandelen. Vraag over uw mogelijkheden, en zeker om uit te sluiten andere lichamelijke oorzaken, zoals hoge bloeddruk, diabetes, allergieën of hersentumor voordat u cauterization af te sluiten van de schepen. Raadpleeg uw arts om te zien of nasale packs, die bestaan ​​uit een bundel van materiaal geplaatst in de neus om het bloeden te voorkomen, zijn een meer haalbare optie, zoals het plaatsen van hen is minder invasief dan cauterisatie procedures.

Ontwikkelen van een behandelplan met uw arts voor zorg voor en na een cauterisatie, en vragen welke cauterisatie methode wordt gebruikt. Terwijl chemische cauterisatie en elektrocauterisatie vergelijkbaar in werkzaamheid, elektrocauterisatie de voorkeur. Zilvernitraat gebruikt in de chemische cauterisatie kunnen uitlogen in weefsels buiten de beoogde grenzen.

Procedure en Nazorg

Bereid je voor op de procedure door de verpakking een extra stel kleren en vroeg aankomen op de dag van de procedure. Laat iemand u naar uw afspraak, als de patiënten zijn over het algemeen niet toegestaan ​​om te rijden na het herstellen van algemene anesthesie. Krijg gedetailleerde plannen voor de nazorg voor de cauterisatie wordt uitgevoerd, en plannen maken om de stappen te volgen na het verlaten van het ziekenhuis. Vraag voor instructies over het wijzigen van dressings, antibiotica en pijnstillers doseringen, en het voorkomen van infecties. De meeste mensen weer aan het werk en de normale activiteiten van een tot twee dagen na de nasale cauterisatie.