Cats Claw en parasieten

Cats Claw en parasieten

Cat's Claw is een houtachtige wijnstok gevonden in het wild groeien in de oerwouden en de regenwouden van Zuid-Amerika. De wijnstok kreeg zijn naam van de klauw-achtige uiterlijk van de doornen gevonden aan de onderkant van de bladeren van de plant. Deze doornen helpen de klimplant hechten aan bomen. Het kruid gemaakt van de Cat's Claw wijnstok is befaamd om tal van geneeskrachtige eigenschappen, zoals de mogelijkheid om inwendige parasieten te behandelen hebben.

Hoe het werkt

Als behandeling van parasieten en andere intestinale aandoeningen, zoals ziekte van Crohn en prikkelbare darmsyndroom, katten klauw werkt door het reinigen van de wanden van het darmkanaal, spoelen wormen en andere parasieten. Dit ontgiftingsproces kan het lichaam meer van de essentiële voedingsstoffen op te nemen in het voedsel dat we eten, wat de voedingswaarde problemen veroorzaakt door de intestinale stoornis corrigeert.

Hoe te beheren

Cat's Claw kan worden gevonden als een uittreksel of in capsule vorm, en zijn wortels en bast kan worden gebrouwen in een thee. Het kruid kan direct worden aangebracht op de huid. Peru Ashaninka Indianen geloofden cat's claw thee was een heilige drank en gebruikte het om darmproblemen, zoals parasieten en voor problemen met het immuunsysteem te behandelen.

Bijwerkingen en interacties

In het algemeen, Cat's Claw lijkt een redelijk veilige alternatieve behandeling voor bepaalde aandoeningen zijn, maar er zijn geen grote studies om een ​​back-up zijn reputatie als een helende agent. Sommige gebruikers kunnen duizeligheid, hoofdpijn of braken, maar deze bijwerkingen zijn zeldzaam. Ondanks de relatieve veiligheid kan katteklauw nadelige interactie met geneesmiddelen die afgebroken worden of gewijzigd door de lever.

Andere voorzorgsmaatregelen

Zwangere vrouwen of vrouwen die proberen zwanger te worden moeten het gebruik van Cat's Claw, omdat het kan leiden tot een miskraam of interfereren met de conceptie. Hoewel Cat's Claw is gebruikt door sommigen als een immuniteit booster, mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem moet ook voorzichtig zijn bij het gebruik van het kruid, als het onvoorspelbare effecten kunnen hebben. Mensen met leukemie of lage bloeddruk moeten ook aan de plant te voorkomen.