-Cat-geïnduceerde astma

-Cat-geïnduceerde astma

Katten kunnen een allergische reactie bij sommige mensen dat ze in contact komen veroorzaken. Voor mensen met allergie-geïnduceerde astma, kan dat allergische reactie dodelijk zijn.

Aantallen

Vijftien procent tot 30 procent van de mensen met een allergie zijn allergisch voor katten en honden, op basis van de Astma en Allergie Foundation of America. Allergie voor katten zijn twee keer zo vaak voor als een allergie voor honden.

Oorzaken

Een allergische reactie op een kat wordt veroorzaakt door eiwitten in huidschilfers van een huisdier (dode huidcellen), speeksel en urine. Deze items kunnen worden in woningen waar de dieren leven, en ze kunnen ook door mensen worden vervoerd naar plaatsen waar huisdieren leven niet.

Symptomen

Blootstelling aan een kat kan leiden tot een verstopte neus en ontstoken ogen. Als allergenen worden ingeademd door een persoon die-allergie geïnduceerde astma, zou die persoon beginnen hoesten en piepende ademhaling en kortademigheid kunnen zijn binnen 15 tot 30 minuten.

Ernst

Katten kunnen een ernstige astma-aanval in 20 procent tot 30 procent van de astmapatiënten veroorzaken, volgens de Astma en Allergie Foundation. Soms is een ernstige aanval kan niet worden behandeld door redding inhalers en medicatie, en het zou een bezoek aan het ziekenhuis vereisen of te blijven.

Behandeling

-Kat-geïnduceerde astma behandeld kunnen worden op de plek met inhalator een redding. Astmapatiënten die komen in frequent contact met een kat kan speciale astma / allergie medicatie te nemen zoals Singulair, en ze kunnen speciale inhalers te gebruiken alvorens te worden blootgesteld aan katten.