Carpal Tunnel Relief

När tryck läggs på nerven i karpaltunneln, en smal passage som löper längs undersidan av handleden, kan karpaltunnelsyndrom utvecklas. Karpaltunnelsyndrom orsakar smärta, svaghet eller domningar i handen och handleden. Symtom tenderar att bli värre om de lämnas obehandlade. Det finns flera behandlingsalternativ som finns som ger karpaltunnelsyndrom symtomlindring.

Spjälor

Skenor som håller handleden i en neutral position kan lindra smärta orsakad av karpaltunnelsyndrom och förhindra symtomen förvärras. Enligt Mayo Clinic, spjälor fungera optimalt för människor som har mild till måttlig smärta och domningar och vars symptom har dykt upp under de senaste 10 månaderna. Bär dina skenor på natten för att förhindra onödiga böjning av handlederna och när gör repetitiva uppgifter som kan orsaka handleden påfrestningar, till exempel skriva.

Mediciner

Läkemedel för att minska smärta och svullnad är fördelaktigt vid behandling karpaltunnelsyndrom symtom. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), såsom ibuprofen, minska inflammation och ge lindring av mild till måttlig smärta. Andra over-the-counter smärtstillande såsom paracetamol (Tylenol), kan också hjälpa avsevärt. Kortikosteroider tas oralt eller injiceras omedelbart minska trycket på nerven i karpaltunneln och ge snabb smärtlindring. Kortikosteroider är inte normalt används hos patienter med diabetes, eftersom de kan göra det svårt för kroppen att reglera insulinnivåer.

Kirurgi

Om dina Carpal tunnel symptom kvarstår i mer än 6 månader eller stadigt förvärras, kan din läkare rekommendera operation för att minska trycket på nerven. Kirurgi ger ofta omedelbar hjälp, även om en del smärta och domningar kan finnas kvar på grund av att avskiljning av ligament i handleden. Många karpaltunneln kirurgi patienter genomgår sjukgymnastik för att bygga upp styrka i sina handleder efter operationen. Enligt Mayo Clinic, 70 procent av carpal tunnel kirurgi patienter är "helt" eller "mycket nöjda" med det kirurgiska resultatet.

Alternativa metoder

Vissa karpaltunnelsyndrom patienter tycker mycket symtomlindring genom alternativa metoder, även om de flesta av dem inte är vetenskapligt bevisat. Stretching och styrkeövningar, såsom yoga, kan bidra till att minska nervtrycket och lindra smärta. Akupunktur och kiropraktik behandlingar har inte visat sig effektiv vid behandling av karpaltunnelsyndrom, men många patienter har rapporterat symtomlindring från dessa metoder. Ultraljud terapi, magnetisk terapi och elektrisk stimulering genom en TENS-apparat kan också hjälpa till att lindra smärta i handleden. Vitamin B-6 kan hjälpa till att minska svullnad och domningar många Carpal tunnel drabbade erfarenhet.