Carpal Tunnel Relief Splint

Median nerv som ger känslan av den stora delen av handen skyddas av en bildad av vävnader, ben, ledband och senor som konvergerar i handleden tunneln. Inflammation i dessa komponenter komprimerar median nerver som kan leda till en stickande känsla på fingrarna med domningar eller smärta leder till ett tillstånd som kallas karpaltunnelsyndrom. Relief spjälor indikeras som ett behandlingsalternativ i karpaltunnelsyndrom.

Orsaker och symptom

Karpaltunnelsyndrom zyndrome (CTS) kännetecknas av att skjuta smärta i handleden och underarmen område som normalt manifesterar på natten eller när händerna är ansträngda. Tummen, pekfingret och långfingret få stickningar och kan bli stel speciellt när handen används överdrivet.

Vanliga riskfaktorer för CTS är obesitas och diabetes. Musiker, trädgårdsmästare, snickare, livsmedelskontroller, eller i stort sett vem som helst med hobbies, yrken eller verksamheter som använder handrörelser under längre tidsperioder löper större risk att förvärva CTS.

Beskrivning

Kirurgi är alltid det sista alternativet att behandling av karpaltunnelsyndrom, om inte handfunktioner är nästan avstannat. Behandlingar med smärtstillande och antiinflammatoriska läkemedel, plus speciella skenor / hängslen kvar att vara frontlinjen rättsmedel för CTS.

Spjälor eller hängslen specifika för CTS är gjorda av en kombination av tyg och hårda material, såsom plast eller metall förstärkningar som är gjutna med konturerna av händerna för att hålla handleden nivå, i vila och stabil.

Typer av Wrist spjälor / Hängslen

Medicinskt konstruerade och godkända CTS spjälor finns tillgängliga på marknaden idag. De finns i alla möjliga storlekar och material, men har samma funktion att immobilisera handleden med undantag av tummen.

CTS i artritpatienter kräver användning av Thermo-Skin Thermal stöd. Tyget absorberar värme från kroppen och släpper den för att göra det mer bekvämt att bära under långa perioder. FLA ortopediska stöd är de mest rekommenderade spjälor speciellt utformade för närvaron av CTS och andra relaterade tillstånd.

För lätta och eleganta spjälor det perfekta valet är Banbrytande Carpal Tunnel hängslen. För människor som vägrar att bära hängslen till arbete eller någonstans under dagen, är Nighttime karpaltunnelsyndrom Hängslen rekommenderas. En annan typ av natten carpal skena kallas IMAK-o-piller. För människor vars jobb innebär bära tung utrustning på Ergodyne är den starkaste valet.

Den lättaste CTS skena eller stag som finns på marknaden är Mueller CT handled skena. Trots sin sköra material, klamrar sig fast vid den på huden noga och har använts för att lindra smärtsamma symtom i över 80 procent av användarna.

Förebyggande

CTS är en mycket förebyggas tillstånd. Korrekt hand ergonomi är nödvändigt för att undvika överanvändning av handen och handleden. Vila får massage och avslappningsteknik användas efter att ha använt handen från ansträngande aktiviteter. Du kan gå ner i vikt och inte med armarna för nära eller långt från kroppen. Att ta regelbundna pauser och undvika upprepade handrörelser är till hjälp.