Carpal Tunnel Rehabiliterings Övningar

Rehabilitera handlederna från karpaltunnelsyndrom krävs om du har opererats för tillståndet eller första arbetsdagen på en strikt sjukgymnastik regim. Det spelar ingen roll hur omfattande problemet är, måste du förbättra den totala hand och handled flexibilitet och styrka och göra livsstilsförändringar för att minska återfall i problemet.

Kirurgisk Rehabilitation

De flesta lider av karpaltunnelsyndrom inte behöver operation. Människor som har operation där ligament trycker på nerven skärs och släpps, först måste immobilisera handled och hand i flera veckor. Sjukgymnastik börjar med passiva mobiliseringsövningar för att hjälpa handleden, fingrar och hand återfå full rörlighet. När läkaren tillåter ökad aktivitet, kommer du att börja göra aktiva stretchövningar och successivt flytta in i lätt träning. Efter fyra till sex veckor, kommer du att flytta in i en sjukgymnastik progression liknar dem som deras karpaltunneln med kirurgi.

Icke-kirurgisk rehabilitering

Det finns nio stora musklerna i hand och handled som måste vara lika starka och flexibla för att bota karpaltunnelsyndrom. Lyft fingrarna mot motstånd eller öppna ett gummiband lindade runt dem kommer att engagera muskler som ofta försummas. Handleds rotationer släppa spänningar runt den mediala nerven, vilket pressade i karpaltunnelsyndrom orsakar smärtan. Del av rehabilitering innefattar också dra fingrarna tillbaka mot kroppen och ner till marken. Att använda lätta vikter för att rulla längs fingrarna kommer att öka sin styrka. När genomgår rehabilitering för karpaltunnelsyndrom, låt din sjukgymnast eller läkare om några övningar orsakar mer smärta eftersom dessa bör stoppas.

Livsstilsförändringar

De flesta karpaltunnelsyndrom kan hänföras till upprepade aktiviteter i en människas liv. Det är den gemensamma dator jock s skada med musklick och fästing fästingar på tangentbordet. Människor som krävs för att grepp saker upplever ofta karpaltunnelsyndrom. Oavsett orsaken, diskutera din dagliga verksamhet historia med din läkare och sjukgymnast. Eftersom karpaltunnelsyndrom är ett kroniskt tillstånd, arbetar med vikter som efterliknar en verksamhet som har lett till att problemet kan bara förvärra den. Att minska dessa aktiviteter eller använda ett stag vid arbete kan vara en lösning och samtidigt förbättra styrka och rörlighet i handled och hand.