Carpaal tunnel syndroom symptomen en behandeling

Carpaal tunnel syndroom symptomen en behandeling

Carpaal tunnel syndroom is een pijnlijke aandoening van de handen en polsen dat mensen die repetitief werk met hun handen doen beïnvloedt. Ongeveer 5 procent van de Amerikanen carpaal tunnel syndroom, vrouwen vaker het syndroom dan mannen ontwikkelen. Een aantal behandelingsmethoden zijn nuttig bij het verlichten van de symptomen van deze aandoening en chirurgie is beschikbaar voor ernstige gevallen.

Identificatie

Carpaal tunnel syndroom, ook wel bekend als de mediane zenuw entrapment, treedt op wanneer de druk op de zenuw veroorzaakt pijn en gevoelloosheid in de hand of pols. De mediane zenuw loopt door de carpale tunnel wordt gevormd door de botten in je pols. Indien de pezen of ligamenten in de pols ontstoken, wordt druk uitgeoefend op de zenuw, waardoor de klassieke symptomen van de aandoening.

Symptomen

Symptomen van carpaal tunnel syndroom zijn pijn in de onderarm, handpalm of pols; een doof of tintelend gevoel in de hand of vingers, moeite om voorwerpen vast en zwakte in de duim. Hoe meer je je hand en pols te gebruiken, hoe meer pijn je zult ervaren. U kunt uw klachten meer merken in de nacht en de pijn kan zelfs je wakker.

Oorzaken

U kunt het risico voor het ontwikkelen van carpaal tunnel syndroom als uw baan of hobby vereist constante gebruik van uw handen. Mensen meer kans op het syndroom te ontwikkelen onder meer fabrieksarbeiders, computerspecialisten, musici, timmerlieden, mechanica, tuinders, naaisters, schrijvers, accountants, schilders en golfers. Alles wat je doen moet buigen uw pols tijdens het bewegen van je vingers kan het syndroom veroorzaken.

Uitlopers van de botten, verwondingen, botbreuken, schildklier en hypofyse problemen, diabetes en reumatoïde artritis kan ook leiden tot het carpaal tunnel syndroom. Sommige mensen hebben kleinere carpale tunnels dan normaal en dit predisponeert ze de voorwaarde ontwikkelen. Als een cyste of tumor ontwikkelt in de carpale tunnel kan carpaal tunnel syndroom, evenals behouden fluïda tijdens de menopauze of zwangerschap.

Diagnose

Uw arts zal een diagnose op basis van een lichamelijk onderzoek en uw beschrijving van uw klachten te maken. Hij zal proberen om de pijn die je ervaart door te tikken op de binnenkant van je pols, het buigen van je pols of drukken op de mediane zenuw reproduceren. Als uw arts vermoedt dat u carpaal tunnel syndroom, kan hij voorstellen dat u een electromyogram of zenuwgeleiding studie ondergaan. Tijdens een electromyogram, zal een kleine naald wordt ingevoegd in uw spieren om de elektrische activiteit opnemen wanneer je spieren werken en rusten. Een zenuwgeleiding studie test hoe goed elektrische impulsen in de carpale tunnel worden ontvangen met behulp van elektroden op de mediane zenuw shockeren.

Behandeling

Niet-chirurgische behandeling opties zal meestal eerst worden geprobeerd, tenzij je een bijzonder ernstig geval van carpaal tunnel syndroom. Deze methoden omvatten spalken uw pols 's nachts, met behulp van ijs packs om de zwelling te verminderen en het nemen van regelmatige pauzes bij het gebruik van je handen. Niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's) of corticosteroïden kunnen nuttig bij het verlichten van ontsteking en pijn. Wanneer andere opties mislukken, kan het tijd om een ​​operatie te overwegen. Tijdens de operatie, zal uw arts het ligament dat drukken op de zenuw doorgesneden of maak een kleine incisie in je handpalm naar de mediane zenuw los. Ongeveer 70 procent van de chirurgische patiënten melden significante verbetering na de operatie.