Carpaal tunnel syndroom Behandeling

Carpaal tunnel syndroom Behandeling

Als je ooit hebt meegemaakt tintelingen of gevoelloosheid na een lange dag van het gebruik van machines of het typen en klikken met de muis op uw bureau, kan je je afvragen als je een geval van carpaal tunnel syndroom. Als je eenmaal hebt gekregen een diagnose, dan moet je beslissen hoe de aandoening te behandelen. Lees verder om meer te leren over het carpaal tunnel syndroom, hoe je het en de beschikbare behandelingsmogelijkheden te voorkomen.

Identificatie

Carpaal tunnel syndroom is een aandoening die optreedt wanneer de mediane zenuw, die loopt langs de arm en door de pols, wordt gecomprimeerd of gewond. De carpale tunnel is een doorgang tussen vezelig ligament weefsel en de pols bot. Als het weefsel geïrriteerd raakt of zwelt, zal de doorgang verkleinen en comprimeren van de mediane zenuw, waardoor pijn, gevoelloosheid of zwakte in de pols, hand en arm.

Effecten

Wanneer de mediane zenuw wordt gecomprimeerd, de vroege effect is een gevoel van branden, tintelingen of gevoelloosheid in de palm van de hand of de vingers. Vaak de eerste symptomen zich voordoen in de nacht of vroeg in de ochtend. Een patiënt kan wakker gevoel de noodzaak om wat sensatie te wrijven verdoofd handen. Als de aandoening aanhoudt, kan de gevoelloosheid of tintelingen blijven door de dag, en de sterkte van de lijder voor het grijpen van voorwerpen kan afnemen. Tintelingen of gevoelloosheid kan zich uitstrekken door de pols en in de onderarm.

Behandelingen

De drie behandelingen voor carpaal tunnel syndroom drugs, fysiotherapie en verwante oefeningen, of chirurgie. Geneesmiddelen die vaak gebruikt carpaal tunnel syndroom omvatten over-the-counter anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals aspirine en ibuprofen. -Arts voorgeschreven corticosteroïden, zoals prednison, kunnen oraal worden ingenomen of worden soms geïnjecteerd in de pols om de druk op de zenuw.
Artsen kunnen patiënten geven oefeningen te doen op hun eigen of kan enkele weken fysiotherapie voorschrijven. Oefeningen gericht carpaal tunnel syndroom gewoonlijk uit het strekken van de hand en arm of krachttraining de spieren rond de pols. Fysiotherapie kan ook gaan om icing de pols en arm te verminderen zwelling en ontsteking. Chirurgie kan worden aanbevolen als de symptomen zijn aan de gang voor 6 maanden of meer en andere behandelingen niet werken. Chirurgie wordt meestal gedaan op een poliklinische basis en het gaat om het scheiden van weefsel dat de mediane zenuw beperkt. Dit kan gedaan worden als traditionele "toegangspoging" chirurgie of endoscopisch met behulp van een kleine camera op een buis. Endoscopische chirurgie gaat meestal kleinere insnijdingen en maakt vaak hersteltijd korter.

Time Frame

Het tijdschema voor het herstel van het carpaal tunnel syndroom kan afhankelijk zijn van de behandeling. Recepten voor corticosteroïden duren meestal 2 tot 4 weken. Een recept voor fysiotherapie kan duren 6 tot 12 weken, met een suggestie dat patiënten de oefeningen doen op hun eigen voor een aantal maanden na het beëindigen van begeleide therapie. Degenen die een operatie ondergaan meestal voelen verbeteringen onmiddellijk, maar het kan enkele weken tot enkele maanden voor een volledig herstel. Fysiotherapie is vaak noodzakelijk bij chirurgie om de patiënt sterkte en flexibiliteit in de hand, pols en arm herwinnen.

Preventie / Oplossing

Het ontwikkelen van carpaal tunnel syndroom of een terugval na de behandeling kan worden voorkomen door het nemen van rustpauzes en met bijzondere aandacht voor ergonomische werkplekken en goed ontworpen gereedschappen. Gebruik van vibrerende handgereedschap of trauma aan de pols of hand door sport of werk-gerelateerde verwondingen op lange termijn kan leiden tot carpaal tunnel syndroom bij mensen die zijn geboren met smalle carpale tunnels en die daarom meer vatbaar zijn voor het ontwikkelen van het syndroom. In die gevallen is het gebruik van ergonomisch ontworpen gereedschap, het nemen van pauzes, veelvuldig rekken en het dragen van beschermende kleding kan al nuttig zijn bij het voorkomen van herhaling van carpaal tunnel syndroom. Het dragen van pols spalken om de arm en pols uitgelijnd tijdens werktaken kan ook voorkomen dat het syndroom uit ontwikkelingslanden of terugkerende houden.

Waarschuwing

Corticosteroïden kunnen niet een goede optie voor alle patiënten. Lijdt met diabetes kunnen vinden dat het nemen van corticosteroïden op lange termijn belemmert het vermogen om de bloedsuikerspiegel te beheren. Die reumatoïde artritis of diabetes mogen niet permanent verlichting te vinden door middel van een operatie voor carpaal tunnel syndroom, tenzij de onderliggende medische probleem ook wordt behandeld.