Carpaal tunnel syndroom behandeling tijdens zwangerschap

Carpaal tunnel syndroom komt vaak met repetitieve handbewegingen zoals typen, maar is ook heel gebruikelijk bij zwangere vrouwen, ongeacht of ze deelnemen aan repetitieve bewegingen van de hand.

Waarom is het carpaal tunnel syndroom erger tijdens de zwangerschap?

De carpale tunnel is een smalle tunnel in de pols die de zenuwen en pezen die naar de kant beschermt (zie referentie 1). Tijdens de zwangerschap kan verhoogde retentie fluïdumdruk op de carpale tunnel geplaatst en irriteren de zenuwen van de hand, waardoor gevoelloosheid, pijn en krachtverlies. Carpaal tunnel syndroom verbetert meestal na de geboorte van een baby, maar de symptomen kunnen blijven na de zwangerschap.

Het behandelen van de pijn van carpaal tunnel syndroom tijdens de zwangerschap

Carpaal tunnel syndroom kan zeer pijnlijk zijn tijdens de zwangerschap. Zwangere vrouwen die zich in een baan die frequente handbewegingen repetitief vereist kan u overwegen het dragen van een hand brace tijdens de werkuren en moeten regelmatig stoppen om hun handen te rekken. De carpale tunnel iets breder wanneer de pols zich in rechte positie en niet gebogen. Het houden van de pols recht zo veel mogelijk kan helpen voorkomen carpaal tunnel syndroom erger wordt tijdens de zwangerschap en kan helpen verlichten de pijn. Slapen op de kant kan carpaal tunnel syndroom verergeren en moet worden vermeden. Het aanbrengen van ice-packs aan de pols kan helpen verminderen zwelling en helpen met de pijn van carpaal tunnel syndroom.

Yoga te behandelen carpaal tunnel syndroom tijdens de zwangerschap

Yoga kan soms helpen bij het verminderen van de pijn geassocieerd met carpaal tunnel tijdens de zwangerschap en is een prachtige, natuurlijke manier om de algemene pijn en pijn van de zwangerschap in de rest van het lichaam te verminderen. Het oprekken van de hand en pols kan helpen verlichten een deel van de druk op de carpale tunnel en vermindert pijn en gevoelloosheid. Het beoefenen van yoga kan helpen onderwijzen zwangere vrouwen over technieken om de hand en pols te rekken door de dag te helpen verminderen de druk op de carpale tunnel.