Carnosine & Hair Growth

Carnosine & Hair Growth

Als mensen ouder worden, cellen anders gaan handelen. Neem haar bijvoorbeeld. Als huidcellen en haarfollikels beginnen te veranderen, doet haar textuur, kleur en dikte. L-carnosine is een aminozuur en antioxidant verondersteld om te helpen vertragen het verouderingsproces.

Hoe het werkt

L-carnosine wordt verondersteld om de negatieve impact van geavanceerde glycation end producten, ook wel bekend als AGE's verminderen. AGE's zijn natuurlijke bijproducten van de afbraak van eiwit met suiker.

Voordelen

L-carnosine wordt verondersteld om te helpen beschermen tegen de schade veroorzaakt door AGE's en het voorkomen van de omzetting van vetten of lipiden, in peroxiden. Het is ook gedacht om te helpen verwijderen van gifstoffen uit het lichaam.

Bronnen

Vlees is een belangrijke bron van L-carnosine. Het kan ook worden verkregen door het nemen van L-carnosine voedingssupplementen. Vegetariƫrs die geen L-carnosine hoeft aan te vullen kan een lagere L-carnosine niveaus, die een negatieve invloed kunnen hebben op de haargroei ervaren.

Verlaagde niveaus van L-Carnosine

De natuurlijke niveaus van L-carnosine daling als we ouder worden. Hierdoor cellen verliezen het vermogen volledig verjongen. Haargroei vereist gezonde haarfollikels. L-carnosine kan helpen bevorderen gezonde huid en haarfollikels, resulterend in verhoogde of aanhoudende haargroei.

Waarschuwing

Veel van het onderzoek op L-carnosine beperkt tot lab culturen, en kunnen effectiviteit haargroei niet bewijzen.