Carnosine Dieet

Carnosine, ook aangeduid als L-carnosine, is een peptide met histidine en beta-alanine aminozuren. Deze verbindingen nature in ons lichaam. Carnosine is een antioxidant die helpt het lichaam te versterken. Hoge concentraties daarvan worden in de hart- en skeletspieren, maar ook in de hersenen. Een carnosine dieet is een dieet ontwikkeld om carnosine niveaus te verhogen door het eten van bepaalde voedingsmiddelen.

Voordelen

Er is nog veel te leren over carnosine en haar eigenschappen, maar volgens Anti-Aging Vandaag, het voorbereidend onderzoek in Rusland heeft gesuggereerd dat de vele voordelen zijn het stimuleren van uw immuniteit en het verminderen van ontstekingen, het produceren van anti-kanker effecten, het bevorderen van de genezing van wonden, het beschermen tegen stralingsschade, beschermt tegen de ontwikkeling van maagzweren, het uitroeien van Helicobacter pylori (gekoppeld aan maagkanker en maagzweren), het voorkomen van de vorming van cataract, het verhogen van de spierkracht en het uithoudingsvermogen van uw lichaam, het uitstellen van veroudering en het verbeteren van uw algehele uitstraling.

Dieet

Carnosine voedingsbronnen zijn onder andere gevogelte, vlees en vis. Omdat meer en meer mensen zijn het verlagen hun vleesconsumptie, krijgen ze steeds minder carnosine in hun dagelijkse voeding. Zelfs voor vleeseters, zal carnosine niveaus uiteindelijk te verminderen met de leeftijd. De vermindering van de carnosine concentratie in de spieren veroorzaken een daling in onze spiermassa en kracht.

Carnosine wordt gevonden in eiwitrijke voedingsmiddelen. Bekende voorbeelden van voedingsmiddelen met een hoog carnosine bevatten melk, kaas en eieren. Maar de beste voedingsbronnen van carnosine bevatten rundvlees, varkensvlees en gevogelte producten. Diegenen die graag hun carnosine verbruik verhogen moet eten meer voedsel items uit deze categorie.

Supplementen

Voor degenen die niet genoeg carnosine krijg in hun reguliere diëten (zoals vegetariërs), kan het nodig zijn om voedingssupplementen te nemen om de vereiste niveaus van carnosine te ontmoeten op een dagelijkse basis. Hoewel er veel eiwit voedingsmiddelen die carnosine bevatten, een rigide vegetarisch dieet hebben meestal geen ruimte voor dergelijke ingrediënten. Vegetariërs kunnen dan vinden aanvullende bronnen van carnosine. Die volgende strikt vegetarisch dieet en mensen boven de 40 jaar moeten overwegen het nemen van de supplementen.

Carnosine supplementen zijn populair, vooral bij atleten en bodybuilders. Ze nemen de supplementen voornamelijk als een versterker of voor het verminderen van hun spiervermoeidheid. Supplementen die zowel carnosine en L-carnosine hebben meestal zijn redelijk geprijsd. De gebruikelijke aanbevolen dosering is 100 tot 300 mg per dag. Hoewel hogere carnosine beschouwd toxisch te zijn, is het nog steeds niet aanbevolen. Trekkingen van de spieren is een neveneffect van het nemen van doseringen boven 600 mg.