Cardiac Scoren Test

Cardiac Scoren Test

Cardiale scorende tests worden gebruikt om te zoeken naar kalkaanslag die kunnen leiden tot verstopte kransslagaders. Met behulp van CT (computertomografie) imaging, een scanner is in staat om calcium dat is opgebouwd op de bloedvaten te meten. Deze procedure wordt gebruikt om de aanwezigheid van atherosclerose op te sporen - ook wel coronaire hartziekte (CAD) - waarin een individu hoger risico om het slachtoffer van een hartaanval aangeeft.

Wie moet Get Cardiac Scoren Tests?

Cardiac scoren tests kunnen worden aanbevolen voor patiënten die risicofactoren die aangeven dat ze gevoelig zijn voor CAD of weergeeft symptomen van hart-en vaatziekten. Volgens Able Imaging, deze omvatten hoge bloeddruk, diabetes, hoog cholesterol, een familiegeschiedenis van hart-en vaatziekten, wordt of werd een roker, een sedentaire levensstijl, overgewicht, een hoge stress levensstijl en zijn meer dan 45 (voor mannen) of 55 (voor vrouwen) jaar oud. Cardiale scorende tests worden niet aanbevolen door de American Heart Association of American College of Cardiology voor patiënten die geen symptomen van hart-ziekte vertonen.

Procedure

CT-scans, waarmee artsen om een ​​calcium score te berekenen, niet veel voorbereiding nodig. Degenen die ze moeten onthouden van het drinken van cafeïne of roken binnen vier uur voorafgaand aan de toediening van de test. De scan duurt ongeveer 20 seconden - patiënten op een bank of tafel, die dia's in een ronde CT-scanner liggen. Patiënten worden gevraagd om hun adem in te houden, terwijl de scan plaatsvindt en wordt gevraagd om daarna wachten tot de verificatie van de afbeelding voor resolutie plaatsvindt.

Afbeelding Interpretatie

De beelden genomen tijdens een CT-scan geeft artsen doorsnede beelden van het hart. Radiologen kunnen de foto analyseren gebieden merkbaar calcificatie, en deze informatie wordt gefilterd in "cardiale scoren software" die kan meten de hoeveelheid calcium gelegen in slagaders van de patiënt. Deze kwantificeerbare meting kan de arts een score gebaseerd op een gebruikelijke scoreschaal dat patiënten in één van meerdere niveaus van risico voor hartkwaal geven.

Scoren

Een score van 0 (of een negatieve score) geeft aan geen detecteerbare kalkafzetting en een minimaal risico van CAD - voor mensen die gevoelig zijn voor de ziekte, kan het verstandig zijn om de test om de vijf jaar te herhalen.

Een positieve score van minder dan 100 geeft aan sommige opbouw maar een even laag risico voor CAD. Patiënten die scores in dit bereik moeten overleggen met hun arts over stappen die zij kunnen nemen om het risico van het oplopen van de ziekte zoveel mogelijk te beperken.

Een score tussen 101 en 400 wijst op een aanzienlijke hoeveelheid plaque en een verhoogd risico op hart-en vaatziekten of een toekomstige hartaanval. Artsen kunnen maatregelen voor de verdere opbouw voorkomen voorschrijven.

Een score boven de 400 plaatst een patiënt een groot risico voor een hartaanval. Daarom is overleg met hun arts tegelijkertijd en behandeling beginnen met het risico van verdere problemen te verlagen.

Voordelen en risico's

Volgens RadiologyInfo.org, een cardiale scoring-test is een effectieve manier van het beoordelen van het risico van een hartaanval - het is ook pijnloos en in het algemeen met zich meebrengt geen bijwerkingen. Zoals bij alle X-stralen, een patiënt die een CT-scan is een verhoogd risico op kanker door blootstelling aan straling; als gevolg daarvan, moeten zwangere vrouwen over het algemeen afzien van het ontvangen van deze scan. Tot slot, een hoge score van een CT-scan leidt soms tot andere tests die onnodige kan bewijzen en hebben bijwerkingen van hun eigen land.