Carb Vs. Vetarme diëten

Carb Vs.  Vetarme diëten

U wilt gaan op een dieet, maar hebben moeite met het onderscheid tussen een triglyceride en een tyrannosaurus. U wilt om gewicht te verliezen, maar kan me niet herinneren wanneer je zou moeten koolhydraten of calorieën te tellen, en het verschil tussen goede en slechte cholesterol maakt zo veel zin om je als het verschil tussen goede en slechte entrecote. Neem hart. Harvard Medical School, Temple University en de Mayo Clinic hebben geanalyseerd, verricht uitgebreid onderzoek en samengevat twee populaire dieet trends bekend als low-carb en low-fat. Misschien vindt u het beste advies is minder ingewikkeld dan je verwacht.

Harvard 2004

In de schildpad en de haas fabel, de schildpad bleek dat een langzame en gestage tempo wint de race. In een artikel van 2004, de Harvard Medical School Family Health Guide gebruikt deze analogie in een analyse van vier verschillende dieet onderzoeken. De Harvard experts samengevat dit onderzoek, het vergelijken van low-fat en low-carb dieet door te zeggen: ". Als het gewichtsverlies was een sprint, zou low-carb dieet winnen handen naar beneden" Ze kwalificeerde deze verklaring door te voegen dat "de twee diëten eindigen in een statistisch gelijkspel na een jaar."

Temple University 2010

Gary D. Foster, PhD, van de Temple University en promoveerde en MD collega's verslag van de bevindingen van hun tweejarige low-carb vs vetarm dieet onderzoek. In 2010, Foster et al. concludeerde hun rapport op deze manier: "Succesvol gewichtsverlies kan worden bereikt met ofwel een vetarm of een koolhydraatarm dieet, wanneer in combinatie met gedragstherapie." Dergelijke gedragsmatige behandeling verwijst naar educatieve en motivationele sessies.

Mayo Clinic 2010

Toe te voegen aan de low-carb versus vetarme controverse, werd een 2010 artikel gepubliceerd door de Mayo Clinic. Donald Hensrud, MD, nam carb en vet elementen uit het gewichtsverlies vergelijking, toen hij zei:. "De belangrijkste factor met betrekking tot gewichtsverlies is niet laag-vet of low-carb - het is calorieën Elk type dieet kon leiden tot gewichtsverlies als de totale calorie-inname is laag. "

De juiste voeding voor U

Als je nog steeds proberen om te beslissen welk dieet het beste is voor u, kijk naar andere factoren ook. Foster et al. keek cholesterolgehalte botdichtheid, bloeddruk en lichaamsvet. Zij concludeerden dat, in zowel de low-carb en vetarme diëten, "elk van deze gebieden veranderd bijna identiek, behalve dat in de low-carb groep, niveaus van HDL-cholesterol - het lichaam van de 'goede' cholesterol - hoger waren dan in de vetarme groep. " De Mayo Clinic Diet espoused de inname van gezonde koolhydraten en gezonde vetten, die leidt tot een lagere totale calorie-inname. Harvard 2004 artikel geeft het advies in de low-carb vs. vetarm dieet debat te experimenteren. Zie wat voor jou werkt. En met alle middelen, nog wat oefenen, ook.