Candidiasis Parodontitis

Candidiasis is een parodontale ziekte die wordt veroorzaakt door bacteriën. Er zijn een aantal factoren die de ontwikkeling van candidiasis. Candidiasis is verdeeld in vier groepen, en kunnen bijvoorbeeld specifieke symptomen of geen symptomen. Behandeling beschikbaar is, maar is beperkt tot bepaalde patiënten die kwaliteiten die de behandeling moeilijk te maken te hebben.

Feiten

Volgens Nidcr.nih.gov candidiasis is een rode of witte laesie die wordt veroorzaakt door Candida, een schimmel. Het wordt voornamelijk veroorzaakt door Candida albicans, die de meest voorkomende pathogene schimmel. Het is normaal dat schimmels in lage getallen. In feite wordt geschat dat 65 procent van de kinderen en volwassenen Candida albicans zonder problemen. Echter, wanneer deze schimmel overgrows, leidt tot de vorming van ziekte.

Oorzaken

Nidcr.nih.gov noemt een aantal oorzaken voor candidiasis. Deze omvatten het gebruik van antibiotica en corticosteroïden, immuun- en endocriene deficiënties, chemotherapie, radiotherapie, bepaalde medicijnen, mucosale irritatie, bloedziekten en tabaksgebruik. Deze dingen kunnen alle verhogen het risico op het ontwikkelen van candidiasis.

Soorten

Volgens Healthandage.org, zijn er vier verschillende soorten orofaryngeale candidiasis. Eén type is pseudomembraneuze candidiasis. Dit type heeft witte plaques op slijmvlies in de keel, tong of tandvlees. Het tweede type is erythemateuze candidiasis, die rode vlekken veroorzaken op ofwel mond, de tong of mondslijmvlies, het slijmvlies aan de binnenkant van de mond. Het derde type is hyperplastische candidiasis, die witte vlekken of plaques bladeren op het mondslijmvlies. Het laatste type is-prothese gerelateerde stomatitis. Dit type is gerelateerd aan hoekige cheilitis, die chronische ontsteking van de hoeken van de mond.

Symptomen

Symptomen van candidiasis, zoals vermeld door Nidcr.nih.gov behoren branden en pijn. Gevoeligheid voor voedingsmiddelen die zijn erg zuur of pittig is een ander symptoom van candidiasis. Ten slotte kan een vieze smaak ook aanwezig in degenen die candidiasis te hebben. Hoewel deze allemaal symptomen van candidiasis is de ziekte ook bekend asymptomatisch zijn.

Behandeling

Infecties van candida kan meestal worden gecontroleerd met antischimmelmiddelen volgens Nidcr.nih.gov. Behandeling bij patiënten die problemen met het immuunsysteem, zoals AIDS hebben is een stuk moeilijker. De organismen kunnen gemakkelijk resistent worden voor behandeling, waardoor de behoefte aan meer agressieve behandelingen.