Can You Take Zoloft tijdens de zwangerschap?

Can You Take Zoloft tijdens de zwangerschap?

Kan ik nemen Zoloft terwijl Zwanger?

Juridisch gezien is het volkomen aanvaardbaar voor een zwangere vrouw om het voorschrijven medicijnen Zoloft (Sertraline HCl) nemen. Dit vanwege het feit dat Zoloft door de FDA geclassificeerd als een categorie C geneesmiddel voor zwangere vrouwen. Met andere woorden, deze classificatie erkent dat er risico's voor het ongeboren kind, maar dat, in bepaalde omstandigheden, de voordelen voor de moeder zijn aanzienlijk genoeg dat ze de risico's kunnen opwegen.

Moet ik nemen Zoloft terwijl Zwanger?

Dit is een vraag die zal moeten worden beslist door u en uw artsen. Het feit van de zaak is dat veel mensen die verlichting te vinden van een depressie door het nemen van Zoloft ernstig in gevaar worden gebracht wanneer ze stoppen met hun medicatie. Moet ervan worden uitgegaan dat een zwangere vrouw het suïcidale gedachten net zo groot een risico voor haar ongeboren baby als de effecten van de Zoloft kan zijn. Het is een goed idee om een ​​afspraak met de arts die voorgeschreven u Zoloft zodra plannen als je je realiseert dat je zwanger bent en je verschillende opties af te wegen.

Welke risico's behoeft Zoloft Pose voor het ongeboren kind?

De exacte risico's van een ongeboren baby wiens moeder neemt Zoloft tijdens de zwangerschap zijn niet wetenschappelijk bestudeerd en zijn daarom grotendeels onbekend. Wat bekend is uit dierstudies, dat blijkt dat de meeste schade door Zoloft voor de foetus eventueel wordt helemaal gebeurt, treedt in het derde trimester. Menselijke baby's die zijn blootgesteld aan hoge doses Zoloft tijdens het derde trimester lijken negatieve symptomen vertonen van hun blootstelling. Voorkomende symptomen bij zulke pasgeborenen, van de beperkte gegevens availalbe, epileptische aanvallen, ademhalingsproblemen, lage bloed zuurstof niveaus, onophoudelijk huilen, gedragsafwijkingen, en problemen met de juiste voeding.