Can You Get Medicaid Als uw echtgenoot Had Life Insurance?

Can You Get Medicaid Als uw echtgenoot Had Life Insurance?

Levensverzekeringen kan helpen bij het verminderen van de financiƫle lasten voor dierbaren. Helaas, als je een Medicaid ontvanger en ontvangen van geld van levensverzekering van uw echtgenoot, kunt u het risico te verliezen uw voordelen.

Asset Law

Medicaid heeft strenge beperkingen actief. Als gedekt door Medicaid, mag u alleen tot $ 2000 in contanten. Een betaling van meer dan dit bedrag kan leiden tot diskwalificatie. De wet bepaalt, moet je de ontvangen om Medicaid geld te melden.

In aanmerking komen voor Medicaid

U kan nodig zijn om te besteden door het geld voordat je weer in aanmerking komen voor Medicaid dekking kan worden. Het geld kan worden weggegeven aan andere familieleden of uitgegeven aan medische rekeningen. U kunt ook overwegen gebruik te maken van bescherming van activa diensten, zoals trusts, voordat je opnieuw toe te passen voor de dekking. Controleer de Medicaid wetten in uw staat voor het beleid op de activa en look-back wetten.

Maken van een investering

Medicaid telt niet bepaalde activa. Uw huis, auto en persoonlijke eigendommen zijn uitgesloten van de totale activa die u kunt bezitten tijdens het ontvangen van Medicaid dekking. Overwegen te investeren de levensverzekering geld in huis renovaties, kopen meubels of kopen van een nieuwe auto.