Can You Get Gordelroos in meer dan een locatie?

Can You Get Gordelroos in meer dan een locatie?

Gordelroos, ook bekend als herpes zoster wordt veroorzaakt door een flareup van het varicella-zoster virus (VZV), ook veroorzaakt waterpokken. Hoewel het mogelijk is om gordelroos symptomen ontwikkelen op meer dan een deel van het lichaam, het is niet waarschijnlijk.

Identificatie

Na waterpokken, VZV slapende gaat in sommige zenuwcellen van het lichaam; wanneer reactiveert in een zenuw veroorzaakt symptomen, zoals pijn en huiduitslag, langs het pad van deze zenuwen volgens de Mayo Clinic.

Functies

Omdat gordelroos symptomen verschijnen langs de weg van een zenuw, zijn ze meestal beperkt tot een kant van het lichaam, meldt de National Library of Medicine MedlinePlus website.

Locatie

De sites het meest getroffen door gordelroos uitbraak behoren, zegt MedlinePlus, de romp van het lichaam of het hoofd, inclusief het gezicht.

Effecten

Verspreid gordelroos, die in meer dan een plaats, kan voorkomen bij mensen die immunogecompromitteerd (met een verzwakt immuunsysteem), volgens MedlinePlus.

Overwegingen

Als de pijn en huiduitslag optreden in meer dan een plaats op het lichaam, is het meestal een indicatie dat gordelroos is niet de oorzaak, en de verdere tests nodig zijn.