Can You Get Gordelroos Als je hebt gehad de Waterpokken Vaccin?

De waterpokken vaccin is een aanbevolen preventieve maatregel tegen gordelroos, volgens de Mayo Clinic. Het is echter nog steeds mogelijk om de toestand te ontwikkelen, zelfs na de vaccinatie.

Identificatie

De waterpokken vaccin beschermt tegen het varicella-zoster virus (VZV), de oorzaak van zowel waterpokken en gordelroos. Het is een routine van vaccinaties voor kinderen volgens de Mayo Clinic.

Effecten

De Mayo Clinic meldt dat de waterpokken vaccin beschermt een aantal mensen uit de aanbestedende VZV, terwijl het voor anderen maakt de ziekte milder als ze het contract van de virus.

Kenmerken

Gordelroos veroorzaakt door een flareup van VZV (geen nieuwe infectie). Omdat het virus kan ontbranden, een vaccin tegen gordelroos gebruikt, wordt aanbevolen bij de preventie van de aandoening.

Botsing

Net als de waterpokken vaccin worden door de gordelroos vaccin niet per se voorkomen dat een uitbraak. Echter, de Centers for Disease Control en Prevention (CDC) meldt dat het zowel vermindert complicaties van de aandoening en vermindert de ernst van de symptomen.

Time Frame

De gordelroos vaccin wordt aanbevolen voor gezonde mensen die ouder zijn dan de leeftijd van zestig jaar. Volgens de CDC, biedt bescherming tegen gordelroos minstens zes jaar.