Calciumoxalaat Dieet

Calciumoxalaat Dieet

De calcium oxalaat dieet is gebaseerd op het idee dat er te veel oxalaat in uw dieet geeft u een groter risico op nierstenen. Als je een familiegeschiedenis van nierstenen of ze zelf hebben gehad, dit zijn eenvoudige wijzigingen in uw dieet dat iedereen kan doen. Vergeet niet om uw arts te raadplegen voordat u uw dieet.

Nierstenen

Calciumoxalaat stenen zijn de meest voorkomende vorm van nierstenen, die ongeveer 1 miljoen mensen per jaar. Nierstenen kunnen heel klein zijn en voorbijgaan zonder pijn, maar de meeste zijn groot genoeg om ernstige pijn en chirurgie veroorzaken. Nierstenen meest voor bij mannen tussen 20 en 40 jaar. Je kan ook in gevaar komen als u een familiegeschiedenis van nierstenen.

Oxalaat

Oxalaat gecombineerd met calcium in de darmen en voorkomt te veel calcium wordt geabsorbeerd. Wanneer je niet genoeg calcium te eten, dan te veel oxalaat wordt verzonden naar de nieren, waardoor stenen te vormen. Oxalaat wordt meestal gevonden in plantaardig voedsel.

Eten Regulations

Voedingsmiddelen met een hoog oxalaat moet zelden worden geconsumeerd als u een verhoogd risico op nierstenen. Die voedingsmiddelen bevatten rabarber, spinazie, chocolade, tarwezemelen, noten, zwarte thee en korrels. Foods matig in oxalaat kan niet meer dan twee tot drie keer per dag worden geconsumeerd en omvatten yoghurt, appels, ananas, bruine rijst, venkel en sla. Er zijn ook voedingsmiddelen die laag in oxalaat zijn en kan zo vaak als je wilt, met inbegrip van groene thee, melk, wijn, kaas, boter, avocado's, bananen, kersen, pasta, wilde rijst, kool, bloemkool, honing en ahornsiroop worden geconsumeerd .