Cabergoline Risico's

Cabergoline Risico's

Cabergoline, merknaam Dostinex, imiteert de functie van dopamine in de hersenen. Het wordt meestal voorgeschreven voor patiënten die teveel prolactine, een hormoon betrokken bij de productie van melk te produceren. Het kan worden gebruikt om ziekten bij zowel mannen als vrouwen, vooral onvruchtbaarheid bij vrouwen te behandelen. Het wordt geleverd met een verscheidenheid aan risico's, waarvan sommige ernstiger dan andere.

Vaak kleine risico's

Cabergoline veroorzaakt vaak misselijkheid en maagklachten bij inname zonder voedsel. Patiënten die deze medicatie moeten er zeker van om dit te doen op een volle maag. Het kan ook geringe bijwerkingen zoals hoofdpijn, duizeligheid, gevoelloosheid of tinteling en opvliegers veroorzaken. Dit zijn typische en zelden aangeven ernstige gezondheidsproblemen.

Bloeddruk

Sommige patiënten die cabergoline ervaren een dramatische daling van de bloeddruk tijdens de eerste paar dagen van de behandeling. Het kan raadzaam voor mensen beginnen deze medicatie om hun bloeddruk te controleren meerdere keren per dag totdat het lichaam zich aanpast zijn. Patiënten die ervaren een daling van de bloeddruk waarschijnlijk duizelig voelen en ze moeten gaan liggen voor enkele minuten.

Slaperigheid en plotseling in slaap

In relatief weinig patiënten, cabergoline veroorzaakt extreme slaperigheid en zelfs plotselinge, onverwachte aanvallen van slaap. Mensen beginnen deze medicatie moet rijden en andere potentieel gevaarlijke activiteiten te vermijden totdat ze zijn ervan overtuigd dat ze niet deze symptomen ervaart. In sommige gevallen, het drinken van alcohol kan deze aandoening verergeren.

Interacties met drugs en medische aandoeningen

Cabergoline kan ook interageren met bepaalde psychofarmaca, vooral antipsychotica. Patiënten met een verminderde werking van de lever, ongecontroleerde bloeddruk problemen en bepaalde vormen van hart-en vaatziekten moet voorzichtig zijn met het nemen van cabergoline. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding moet voorzichtig zijn als goed.

Fibrotische reactie

Misschien wel de meest ernstige risico geassocieerd met het gebruik van cabergoline is zeldzame bijwerking kan hebben op de bekleding rond het hart en andere organen. In sommige gevallen, cabergoline veroorzaakt een probleem bekend als een fibrotische reactie, waarbij de bekleding van deze organen wordt dikker en brengt bepaalde heide gevaren. Sommige artsen willen borstRöntgenstralen nemen gedurende de behandeling van een patiënt om de groei van deze bindweefsel volgen.

Hartklepinsufficiëntie

Een soortgelijk probleem werd gedocumenteerd door een studie uit 2008 gepubliceerd in het European Journal of Endocrinology. Dit artikel concludeert dat patiënten die een langdurige behandeling met cabergoline vaak ervaring verdikking en calcificatie van de hartkleppen, een ontdekking die de veiligheid van het geneesmiddel in kwestie brengt. Nader onderzoek is nodig om deze bijwerkingen en hoe ze te voorkomen dat beter te begrijpen.