Brusten Disc Behandling

Brustet skiva kallas också en herniated eller diskbråck. Det är ett tillstånd där vävnaden mellan kotorna i ryggraden komprimeras och buktar in i ryggraden. Brustet skiva kan leda till extrem smärta, nervskador och kränkning av dagliga aktiviteter. Det finns ett brett utbud av behandlingar för en brusten skiva.

Rest

Det första tillvägagångssättet för en brusten skiva är att vila området. Undvik att böja och plocka upp tunga lådor eller matkassar. Enligt Mayo Clinic, de flesta människor känner sig bättre med vila och behöver ingen medicinsk behandling. Vet att det kan ta upp till sex veckor för diskbråck att krympa.

Om du är i ett tidigt skede av ryggont och misstänker att du har ett diskbråck, kan du rådgöra med din läkare. Tillsammans med vila, kanske du vill ta over-the-counter antiinflammatoriska mediciner och is det skadade området. Om du smärtan inte har avtagit efter sex veckor, kanske du vill utforska andra alternativ.

Konservativa Behandling

Konservativ behandling är icke-kirurgisk behandling. Förutom vila och is, kan du söka hjälp av en kiropraktor för att göra en spinal justering. Ibland dekomprimering ryggraden genom massage, inversion terapi eller pilates kan bidra till att minska trycket på diskbråck, vilket ger utrymme för att läka. Om villkoren som orsakade skivan bristning kan lindras, bör skivan läka med tiden (om detta inte är en degeneration av skivan).

Din läkare kan också prova elektrisk stimulering, stagning och sjukgymnastik övningar för att lindra problemet. Den 10 till 20 procent som inte förbättras efter dessa behandlingar kan behöva överväga kirurgiska behandlingar.

Surgerical Behandlingar

Efter fullständig diagnostik av ryggraden och den brustna skivan, kan din läkare titta på kirurgiska ingrepp för att rätta till problemet och återgå ryggen till maximal hälsa. Kirurgiska ingrepp varierar.

Ett vanligt förfarande är ett front dekomprimering och ryggradsfusion som skivan avlägsnas och ersätts med bentransplantat som är fuserad till de omgivande kotor.

En mindre invasiv alternativ är en laminektomi, som rakar av herniated delen av ryggkotan för att förhindra trycket på nerverna. Din kirurg kan diskutera det bästa alternativet utifrån din diagnos och hälsa.