Bronnen van plantaardige enzymen

Bronnen van plantaardige enzymen

Plant enzymen zijn afgeleid uit plantaardige materialen of microbe bronnen, waaronder verschillende protease, lipase, cellulase en carbohydrase. Deze organische enzymen bestaan ​​uit eiwitten en aminozuren en hun functie is om mineralen zetten in absorbeerbare eten. Plantaardige enzymen controle kieming, ziekteresistentie, plantengroei en celwand modificatie.

Chymopapaïne

Een enzym dat het meest overvloedig in de onrijpe latex van de papaja, een boom die mannelijk of vrouwelijk eigenschappen. Chymopapaïne overvloediger bij vrouwelijke bomen met oudere fruit produceren ook meer van het enzym.

Papaïne

Deze algemeen bestudeerde enzym dat carbohydrated, vetten en eiwitten verteert wordt in de papaya. Door zijn diverse toepassingen, waaronder wordt gebruikt bij de behandeling van maagzweren en als een oplossing voor zachte contactlenzen te reinigen, papaïne heeft, sinds zijn ontdekking, uitgegroeid tot een veel gebruikte enzym. Papaïne wordt ook gevonden in de wortel van de papaja en gebruikt vanaf deze bron, tot abortussen in het platteland van India te induceren.

Bromelaïne

Deze zwavelrijke enzym dat eiwitten afbreekt moleculen gevonden in ananas, waar het het meest overvloedig in de steel.

Amylase

Een deel van een groep van enzymen die zetmeel afbraak van koolhydraten in glucose omzetten. Amylase wordt voornamelijk gevonden in de groene plantendelen, zoals de bladeren van tuin bieten.

Lipase

Dit enzym is er in overvloed in de kiemende zaden van een groot aantal soorten planten, zoals lijnzaad, hennep en soja.

Protease

Gevonden in fruit, zoals vijgen, ananassen, meloenen en verschillende meloenen, waar het functioneert als een afweermechanisme om de waardplant van bacteriën en schimmels te beschermen.

Cellulase

Cellulase wordt gevonden in sinaasappels, perziken en tomaten. Ze omvatten een groep enzymen die helpen vruchten zacht worden als het rijpingsproces gaat, door het afbreken van de celwanden.

Sucrase

De meest bekende bronnen van sucrase zijn suikerriet en suikerbieten. Sucrase wordt uit suikerriet verkregen door het malen van installatie, waarna de vloeistof wordt behandeld met kalk om verontreinigingen te verwijderen. Tijdens het koken wordt het oppervlak schuim afgeroomd en sediment uit de bodem van de containers. Als de sacharose is afgekoeld, de vloeistof kristalliseert er suiker te produceren.

Maltase

Dit enzym die de fundamentele structurele van glycogeen en zetmeel maakt komt voor in veel hogere planten en in zowel de gekiemde en ongekiemde zaden van granen. Maltase wordt ook gevonden in hoeveelheden aardappelen, dahlia's en voederbieten.