Bronnen van Calcium voor het Lichaam

Calcium is essentieel voor sterke botten en tanden, en is vooral van belang voor degenen die jong zijn en nog steeds groeiende. Terwijl de hoeveelheid calcium die je moet hebben per dag zal veranderen afhankelijk van de leeftijd, het gemiddelde bedrag is 1300 mg per dag voor zowel mannen als vrouwen. Er zijn verschillende bronnen van voedsel die u kunnen helpen om dit aantal gemakkelijk te bereiken.

Melk

Melk is een hoog-calcium product. Een kopje volle melk heeft 28 procent van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calcium, met 276 mg. Magere melk, daarentegen, heeft 290 mg calcium. Dit is 29 procent van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calcium. Alle melksoorten veel calcium zijn.

Kaas

Kaas wordt gemaakt van melk, en is dan ook een grote bron van calcium, ongeacht het type. Mozzarella is een uitstekende bron van calcium met 566 mg per één kop portie. Dit is 57 procent van je dagelijkse waarde van calcium. Dezelfde portie van Colby kaas heeft 90 procent van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calcium. Cheddar kaas is ook een grote bron van calcium, met 952 mg calcium per één kop portie van cheddar kaas. Dit is 95 procent van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calcium.

Tofu

Tofu is het product van sojabonen, en is ideaal voor degenen die proberen om hun calciuminname verhogen. Vier gram soja hebben 227 mg calcium. Tofu worden toegevoegd aan soepen, salades en stoofschotels een steviger structuur en smaak brengen van de maaltijd. Het toevoegen van tofu aan een plaat en maaltijd zal bijna 20 procent van uw vereiste dagelijkse calcium toe te voegen aan uw dieet.

Yoghurt

Yoghurt wordt geleverd in verschillende smaken en vormen, maar gewoon, kan volle melk yoghurt een gezonde manier om de calcium die je nodig hebt zijn. Een 8-ounce portie yoghurt zal u 296 mg calcium, 30 procent van je dagelijkse waarde van calcium te geven.

Raapstelen en Sinaasappelen

Een kopje raapstelen kan een grote en onverwachte bron van calcium zijn. Een kopje raapstelen heeft 105 mg calcium. Dit komt neer op 10 procent van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calcium. Een grote oranje heeft 64,9 mg calcium, wat neerkomt op 6 procent van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.