Brandende voeten Symptoom

Een brandend gevoel in de voeten kan worden veroorzaakt door een breed spectrum van aandoeningen, wat zeer mild en wat ernstiger. Het vinden van de oorzaak van het brandende gevoel is de sleutel tot een goede behandeling, zodat degenen die doorgaan met dit symptoom optreedt, dient een arts te zien.

Mechanische overbelasting

Mechanische overbelasting is de term die wordt gebruikt door medische professionals aan voeten die gewoon hebben gehad een lange dag te beschrijven. Deze aandoening komt vooral voor bij mensen die op hun voeten het grootste deel van de dag, met overgewicht of zijn voorzien van warm en bezwete voeten als gevolg van een zware training.

Nerve Damage

Brandende voeten zijn soms een teken van schade aan de zenuwen. Zenuwbeschadiging leidt tot een brandend gevoel voet kunnen voortvloeien uit een aantal redenen, waaronder diabetes, alcoholisme, vitamine B-deficiëntie en zware metalen vergiftiging.

Bloedziekten en bloedsomloop voorwaarden

De bloedziekten trombocytopenie, pernicieuze anemie en de zeldzame bloedsomloop stoornis erythromelalgia kan ook leiden tot een brandende voet.

Gelokaliseerde Burning Foot

Wanneer het brandende gevoel is gelokaliseerd op bepaalde delen van de voet of enkel een voet, kan de sensatie door een schimmelinfectie zoals voetschimmel.
Metatarsalgia en Morton's neuroom zijn ook aandoeningen die een gelokaliseerde branderig gevoel veroorzaken in de voet, meestal naar de voorkant van de voet.

Symptoomverlichting

Er zijn vele manieren om hulp uit het brandende voet symptoom vinden. Probeer weken de voeten in het koele water of masseren koeling crèmes en zalven over het getroffen gebied. Het dragen van katoen, geen synthetische, sokken en demping of schokabsorptie steunzolen kunnen ook zorgen voor enige verlichting.