Brandende Voeten Problemen

De Mayo Clinic beschrijft de toestand van brandende voeten als "... het gevoel dat je voeten zijn pijnlijk heet ... In sommige gevallen kan uw brandende voeten zo pijnlijk dat het interfereert met uw slaap te zijn." Er zijn veel ziekten die de sensatie van branden voet creëren, en er zijn ook genetische oorzaken van de aandoening. Hoewel chirurgie konden worden om de aandoening te genezen, zijn er een aantal eenvoudige methoden en medicijnen die eerste overwegen waard zijn.

Alcoholisme

Alcoholverslaving en verslaving creëert een chemische onbalans die in de tijd beschadigt het zenuwstelsel, volgens de Mayo Clinic. Deze schade omvat vaak het gevoel van brandende voeten, zoals alcoholisten hebben meer kans om de bloedsomloop problemen en neurologische complicaties.

Suikerziekte

Brandende voeten is ook een aandoening vaak geassocieerd met diabetes. Verhoogde niveaus van de bloedsuikerspiegel schade zenuwcellen en het omringende weefsel, het creëren van gevoelloosheid, tintelingen, brandende pijn of gevoeligheid voor aanraking. Diabetes wordt meestal behandeld door middel van een dagelijks regime van dieet, lichaamsbeweging en medicatie.

Genetic Disorder

Erfelijke aandoeningen, zoals familiaire brandende voeten syndroom gedocumenteerd. Duitse onderzoekers van de Universiteit van Munster in 1999 geïdentificeerd specifieke chromosomen die een aandoening in families die de niet-gemyeliniseerde zenuwvezels invloed te creëren, het produceren van een brandend gevoel in de voeten. De omvang van deze ziekte is niet bekend, en artsen zeggen aanvullend onderzoek is nodig om de beste behandeling.

Voetschimmel

Voetschimmel, ook wel bekend als tinea corporis, is schimmels (dermatofyten) die creëren tintelingen, jeuk en een branderig gevoel in het besmette gebied. Voetschimmel verspreidt zich snel in vochtige, vochtige gebieden en kan worden overgedragen tussen mensen, voorwerpen en huisdieren. De behandeling houdt in het handhaven van droge voeten en de toepassing van een over-the-counter medicatie. Ernstige infecties kan een recept voor een orale medicatie vereisen.

Bloedarmoede

Indien bepaalde dagelijkse behoefte aan vitaminen vermindert het vermogen van het lichaam om rode bloedcellen te vervaardigen. Deze tekortkoming beperkt de hoeveelheid zuurstof die wordt toegevoerd aan het lichaam via gezonde rode bloedcellen. De extremiteiten, zoals de handen en voeten, meestal de eerste een branderig gevoel als gevolg van dit gebrek aan zuurstof. Anemie is een aandoening die maanden of zelfs jaren duurt, te ontwikkelen en wordt behandeld door met vitamine supplementen of injecties.

Tarsale tunnel syndroom

Tarsale tunnel syndroom, ook wel bekend als posterior tibialis zenuw neuralgie, is een ontsteking van de zenuwen ", veroorzaakt door compressie van de posterior tibialis zenuw, die door middel van een kanaal in de buurt van de hiel in de zool van de voet loopt," volgens de National Institutes of gezondheid. De compressie wordt veroorzaakt door overmatig gebruik of letsel, hoewel de meeste behandeling begint met rust en het immobiliseren met een brace, is een operatie nodig om compressie te verminderen in ernstige gevallen.