Brandend maagzuur symptomen en oorzaken

Brandend maagzuur is een veel voorkomende aandoening die een op de 10 mensen op een wekelijkse basis beïnvloedt. Er zijn veel dingen die brandend maagzuur kan veroorzaken. Als je brandend maagzuur regelmatig ervaart, moet u uw arts raadplegen, als u een ernstige onderliggende aandoening zou kunnen hebben. Het kennen van de symptomen en triggers van deze aandoening kan u helpen om stappen te voorkomen en te beheren te nemen.

Identificatie

Brandend maagzuur symptomen optreden wanneer zuur uit de maag ongeluk lekken in en irriteert de slokdarm. Het kan soms gebeuren, of het kan chronisch zijn en meer ernstige complicaties.

Oorzaak

Er is een gespierde klep genaamd de onderste esophagus sfincter die wordt gevonden wanneer de slokdarm aan de maag. Als je eet, gaat deze klep open om voedsel toe in de maag, en dan het sluit zo zuur kan de maag niet verlaten. Soms is deze klep niet goed genoeg en zuur ontsnapt sluiten.

Triggers

De onderste esophagus sfincter klep kan niet sluiten wanneer de maag te vol of individuen die zwaarlijvig of zwanger zijn. Zuur voedsel of veel vet en roken allemaal kan veroorzaken deze gespierde klep om te ontspannen en niet goed functioneren.

Veelvoorkomende symptomen

Veel voorkomende symptomen zijn oa een branderig gevoel of pijn in de borst direct na het eten, en ze zijn erger als u gaat liggen of voorover buigen na het eten. Een branderig gevoel in de keel, moeite met slikken of het gevoel dat er iets vast in je keel kan ook optreden.

Ernstige symptomen

Als de symptomen ernstig zijn, moet u uw arts raadplegen. Dit omvat de bovenstaande symptomen als ze frequent of meer intense, maar ook pijnlijk slikken, braken van bloed of zwarte materiaal, pijn op de borst die uitstraalt naar andere gebieden, zwarte of bloederige ontlasting en symptomen van andere aandoeningen heb je dat nog erger geworden.