Brain Tumor Symptomen bij volwassenen

Brain Tumor Symptomen bij volwassenen

Hersentumoren massa van cellen in de hersenen die niet werken of groeien als normale cellen. Bij volwassenen kan de aanwezigheid van een hersentumor resulteren in een grote verscheidenheid aan symptomen; deze symptomen of gebaseerd op de groeiende cellen kankerachtig of niet-kanker, in welk deel van de hersenen de tumor zich bevindt en de afmeting van de groei. De diagnose is mede gebaseerd op het voorkomen van bepaalde symptomen en behandeling van verscheidene soorten van hersentumoren afhankelijk van vele factoren.

Definitie

Normale cellen groeien, delen en voeren hun gespecialiseerde functies voor discrete tijd. Kankercellen verschillen van normale cellen doordat ze groeien abnormaal snelle, niet stoppen met delen en prolifererende in nieuwe abnormale cellen en voert geen van de gespecialiseerde functies van normale cellen. Als kanker cellen delen en groeien tot een grotere massa, ze binnenvallen omliggende weefsels en voorkomen dat gezonde cellen niet goed functioneert. In een hersentumor cellen die normaal zou werken als hersencellen, gewoonlijk door beschadigde DNA gestopt als normale hersencellen moeten.

Soorten

Er zijn drie belangrijke types van hersentumoren die zich voordoen bij volwassenen: gliomen, schwannomen en meningeomen. Alle drie types kunnen goedaardig (massa die niet andere lichaamsweefsels kan binnendringen) of kwaadaardig (massa van abnormale cellen die agressief verspreiden naar omringende weefsels en organen). Gliomen zijn de meest voorkomende vorm van volwassen hersentumor en omvatten tumoren die voorkomen in ondersteunende gliacellen in de hersenen. Menigiomas tumoren van het hersenvlies weefsel rondom het ruggenmerg en de hersenen. Schwannomen invloed op de schede cellen die de hersenen zenuwcellen.

Symptomen

Bij volwassenen zal hersentumor symptomen variëren afhankelijk van de grootte, locatie en het type van de groei. De meest voorkomende symptomen zijn hevige en frequente hoofdpijn, wazig zien, braken en misselijkheid. Andere symptomen zijn afhankelijk van het deel van de hersenen dat de tumor beïnvloedt; deze symptomen kunnen bestaan ​​uit de abnormale verwijding van een leerling, gevoelloosheid of zwakte aan een kant van het lichaam, plotselinge problemen met balans en coördinatie, moeite met spreken, dramatische veranderingen in de persoonlijkheid en het plotseling ontstaan ​​van aanvallen bij een persoon die geen voorgeschiedenis van epileptische aanvallen .

Diagnose

Terwijl sommige symptomen alleen kan artsen helpen met een hersentumor diagnose, zijn een hersenscan en biopsie meestal nodig om de exacte locatie en de aard van de tumor aanwezig te bepalen. CT scans en MRI scans worden gebruikt om de grootte en locatie van de tumor te identificeren, terwijl een speciale biopsie, bekend als een stereotactische biopsie, nodig om het type van de tumor te bepalen. In een stereotactische biopsie wordt een klein gaatje geboord door de schedel en een biopsienaald gebruikt om een ​​monster van de tumor verkregen.

Behandeling

Er zijn drie belangrijke opties voor de behandeling van volwassenen met hersentumoren: chemotherapie, radiotherapie en chirurgie. Patiënten ondergaan gewoonlijk een combinatie van deze behandelingen, gewoonlijk beginnen met een operatie om zoveel mogelijk van de tumor mogelijk, gevolgd door chemotherapie of radiotherapie te vernietigen en langzaam resterende abnormale cellen.