Botdensitometrie Richtlijnen

Botdensitometrie Richtlijnen

Artsen gebruiken botdensitometrie, ook wel een botdichtheid-test, om uw risico op osteoporose en botbreuken te bepalen. Met X-stralen op een bepaald botsegment, de meet hoeveel gram calcium en andere botmineralen aanwezig in dat segment. Volgens de Mayo Clinic, botdensitometrie heeft een goede baan van het voorspellen van het risico op fracturen. Richtlijnen voor het ontvangen van botdensitometrie variƫren.

US Preventive Services Richtlijnen

De Amerikaanse Preventive Services Task Force beveelt routine botdensitometrie voor vrouwen van 65 jaar en ouder. Als een vrouw met een hoog risico op osteoporose, de aanbeveling is voor de screening te beginnen op de leeftijd van 60 hoog-risico-factoren zijn onder meer een klein, dun postuur, familiegeschiedenis, lage calcium-of vitamine D-inname, roken en het drinken van overmatig alcoholgebruik.

Aanvullende richtlijnen

Naast de Task Force richtlijnen, de Nationale Osteoporose Stichting constateert dat uw zorgverzekeraar botdensitometrie kan aanraden als je een vrouw in de menopauze en hebben bepaalde risicofactoren, een postmenopauzale vrouw onder de 65 jaar met een of meer risicofactoren van osteoporose, een postmenopauzale vrouw die gestopt oestrogeen of hormoontherapie, een man leeftijd 50 tot 70 met een of meer risicofactoren van osteoporose of man 70 jaar of ouder zonder risicofactoren of een vrouw of man ouder dan 50 jaar die een bot gebroken .

Andere redenen voor de Test

Andere redenen uw zorgverzekeraar kan aanbevelen botdensitometrie inclusief gebruik van bepaalde medicijnen die van invloed kunnen de botdichtheid, als je die bepaalde behandelingen voor prostaatkanker of borstkanker, overactieve schildklier of overactieve bijschildklier, aanzienlijk verlies van hoogte of lange termijn met een medische aandoening die botverlies veroorzaken.