Borstkanker & Radiation Therapy

Radiotherapie is een lokale behandeling van borstkanker die zich ontdoet van kanker in alleen in de borststreek. Deze behandeling kan alleen worden gebruikt of in combinatie met chirurgie, hormonale therapie of chemotherapie. Soms wordt radiotherapie gebruikt voor de operatie om een ​​tumor te krimpen voordat deze wordt verwijderd. Op andere momenten, het is gebruikt na de operatie om eventuele kankercellen verliet nadat de tumor is verwijderd doden. Radiotherapie kan worden gebruikt bij elk stadium van kanker.

Identificatie

Radiotherapie, ook wel radiotherapie, bestraling gebruikt om kankercellen te vernietigen. In plaats van de lage stralingsdoses in X-stralen worden hoge doses gebruikt om kankercellen te krimpen, te doden, en houd ze zich verspreiden naar andere weefsels.

Radiation Therapy Team

Wanneer u radiotherapie, word je onderdeel van een team dat samen werkt om uw aandoening te behandelen. Andere leden van je team zijn een radiotherapeut die de hoeveelheid straling die nodig is, een nurse-practitioner te testen radiotherapie effecten bestellen en te behandelen, een straling therapeut om je behandelingen geven voorschrijft, en een straling verpleegkundige die zorg van u neemt tijdens radiotherapie sessies.

Soorten

Er zijn drie manieren om radiotherapie te doen. Uitwendige radiotherapie is gericht kankercellen met behulp van een machine buiten het lichaam vijf dagen per week gedurende zes weken. Implantaat straling therapie wordt gebruikt door het invoegen van een klein buisje aan straling direct in je borst zetten. Brachytherapie gebruikt operatie om een ​​opblaasbare ballon in uw borst en een katheter straling zetten in de opgeblazen ballon tweemaal per dag gedurende een week.

Voordelen

Volgens het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services, onderzoek toont aan dat vrouwen die een lumpectomie, gevolgd door bestraling leven zolang vrouwen die een totale borstamputatie. Radiotherapie is niet pijnlijk, terwijl je met het en bijwerkingen kan worden beheerd door uw radiotherapie team.

Effecten

Hoewel sommige mensen niet de bijwerkingen van bestraling ervaren, veel mensen voelen vermoeidheid, pijn, zwakte en misselijkheid. Uw arm kan zwellen en kon je problemen hebt het bewegen van je schouder. Straling kan vernietigen gezonde cellen als kankercellen degenen, zodat u effecten zoals zwelling, huiduitslag, koorts, pijn op de borst, constipatie, diarree, hoesten, blauwe plekken, bloedingen, duizeligheid en depressie moeten opmerken en meldt deze aan uw radiotherapie team zo geneeskunde kan worden voorgeschreven.