Borstkanker Beschrijving

Na huidkanker, borstkanker is de belangrijkste oorzaak van kanker bij vrouwen, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Ongeveer een op de acht vrouwen ontwikkelt borstkanker in haar leven, volgens de American Cancer Society.

Identificatie

Borstkanker ontstaat wanneer cellen in het borstweefsel muteren en beginnen te ongecontroleerd vermenigvuldigen. Dit leidt tot de ontwikkeling van tumoren, die potentieel door andere delen van het lichaam te verspreiden via de lymfeklieren.

Oorzaken

Ongeveer 5 tot 10 procent van borstkanker wordt veroorzaakt door genetische factoren, volgens de Mayo Clinic. Andere risicofactoren voor borstkanker zijn obesitas, het drinken van alcohol, het gebruik van hormonale substitutietherapie medicijnen na de menopauze, het ontwikkelen van de menstruatie voor de leeftijd van 12 en het hebben van uw eerste kind na de leeftijd van 35.

Symptomen

Vaak borstkanker veroorzaakt geen symptomen en is niet gediagnosticeerd tot een forfaitair wordt gevoeld tijdens een borstzelfonderzoek of wordt gespot op een routine mammogram. Sommige vrouwen doen ervaring symptomen van borstkanker evenwel waaronder bloederige afscheiding uit de tepel, pellen van de huid rond de tepel, veranderingen in borst vorm en grootte, tepel inversie, borst roodheid of kuiltjes van de huid die lijkt op die van een oranje schil.

Soorten

Borstkanker is opgevoerd van 0 tot 4, afhankelijk van de grootte van de tumor, of lymfeklieren zijn aangetast door de kankercellen en als de kanker is uitgezaaid naar andere organen. Het podium toont de progressie of hoe ver de kanker is ontwikkeld op het moment van diagnose.

Behandeling

Vaak borstkanker vereist een chirurgische lumpectomie de tumor of mastectomie operatie om de gehele borst te verwijderen. Andere behandelingen omvatten chemotherapie, radiotherapie en het gebruik van voorgeschreven medicijnen die de verspreiding en groei van kankercellen controleren.

Overwegingen

Hoewel veel vaker voor bij vrouwen, is het ook mogelijk voor mannen om borstkanker te ontwikkelen.