Borstkanker Awarence Maand

Volgens de Centers of Disease Control en Prevention, is borstkanker de meest voorkomende kanker bij vrouwen en wordt geen afbreuk aan de leeftijd of ras. Het is de meest voorkomende oorzaak van overlijden door kanker onder Spaanse vrouwen. En hoewel zeldzaam, borstkanker bij mannen. Deze statistieken zijn de brandstof achter Breast Cancer Awareness Month, zoals de oprichters vechten om levens te redden van deze angstaanjagende ziekte.

De oprichters

Breast Cancer Awareness Month heeft drie oorspronkelijke oprichters: de American Academy of Family Physicians, AstraZeneca Healthcare Foundation en CancerCare Inc

Het Begin

Breast Cancer Awareness Month begon als een week lang evenement in oktober 1985 Het werd al snel een maand durende evenement en viert 25 jaar van het onderwijs in oktober 2009.

Het Doel

Breast Cancer Awareness Month is begonnen om het publiek te informeren over het belang van vroege opsporing en behandeling van borstkanker. Hun doel is om levens te redden.

Functies

Tijdens Breast Cancer Awareness Month, is extra inspanning gedaan om het bewustzijn over borstkanker te verhogen, evenals geld in te zamelen voor onderzoek dat op een dag leiden tot een remedie zal.

Identificaton

Roze is de kleur van de Breast Cancer Awareness Month. Het is over het algemeen in de vorm van roze linten die worden gedragen door zowel overlevenden als verdedigers. Hoewel gezien het hele jaar door, is het meest voor tijdens de maand oktober.

Evenementen

De National Breast Cancer Awareness Month Organisatie bezit vele evenementen het hele jaar, het hele land, om verschillende redenen. Sommige gebeurtenissen zijn om het bewustzijn te verhogen en sommige zijn om updates te geven over doorbraken in onderzoek. De belangrijkste gebeurtenissen al zijn de fondsenwervers, zoals de Avon Walk for Breast Cancer en de Susan G. Komen Race for the Cure.