Borst Informatie

De borst is het bovenste voorste deel van het lichaam tussen de schouders en de maag. De borst wordt gewoonlijk de borst of de thorax. De borst is een groot, komma-vormige orgaan, met de staart van de borst (de komma gedeelte), uitstrekt in de oksel (oksel.) De borstklieren vullen de borst. Borstklieren zijn aanwezig in zowel mannen als vrouwen, en zijn meer prominent in vrouwtjes.

Functie

Melkklieren liggen in het bovenste gedeelte van de borsten, en zijn verantwoordelijk voor de productie van melk.
Zodra de melkklieren produceren melk, melk uitmondt in de openingen van de tepel.
Aangezien baby zuigt de areola worden zenuwen in de tepel gestimuleerd berichten naar de hersenen prolactine, wat helpt bij de voortzetting van de melkproductie afscheiden. De melk van de baby krijgt in eerste instantie is dun magere melk, en dan romiger melk volgt, dat rijk is aan vet en eiwit-rijk. Hoe meer je baby borstvoeding, hoe meer melk je lichaam zal produceren. Hoe minder je baby borstvoeding, hoe minder melk je lichaam zal produceren.

Kenmerken

De tepel is het deel van de borst dat baby zogen hun melk krijgen.
De tepelhof bevat talgklieren, die helpen bij de smering van de tepel tijdens het geven van borstvoeding.
Het vetweefsel zorgt voor de borsten haar bulk en houdt ook de melk kanaal systemen.
Cooper ligamenten ligamenten die als steun voor de borsten. Ze houden de weefsels samen. Met de leeftijd, Cooper ligamenten stijf, die borsten veroorzaakt te verzakken.
De melk duct systemen voert de taak van de borstklieren. Lactogenic hormoon stimuleert de melkproductie tijdens het laatste trimester van de zwangerschap.

Concerns

Er wordt geschat dat één op de acht vrouwen zullen worden gediagnosticeerd met borstkanker dit jaar. De statistieken voor mannen met borstkanker is veel lager.
Een knobbeltje in de borst is een zwelling van de borst of een naar buiten uitsteekt. Veelvoorkomende oorzaken van borststukken zijn fibrocystische veranderingen, fibroadenomen en cysten. Vrouwen kunnen knobbeltjes in de borsten heet melk cysten tijdens de borstvoeding te krijgen.
Borstcysten zijn blaasjes binnen uw borsten die zijn gevuld met vloeistof. Teveel oestrogeen in het lichaam wordt beschouwd als de oorzaak van borst cysten.
Borst infectie (mastitis) wordt veroorzaakt door bacterie in een opening in de nippel die zwelling en pijn. Het komt meestal voor bij vrouwen die borstvoeding geven.

Borstkanker

Symptomen van borstkanker zijn: Lump (verdikking) in borsten of oksel, vorm of grootte van de borsten verandering afscheiding uit de tepel, roodheid of schaling van de huid of tepel en ribbels op de borst huid of putjes in de borst.
Cellen die abnormaal groeien en groeien uit de hand zijn tumoren. Tumoren kunnen goedaardig (niet verspreid over het hele lichaam) of kwaadaardig zijn (denk verspreid over het hele lichaam).
Kans op het krijgen van borstkanker van een vrouw stijgt met de leeftijd.
Sommige oorzaken van borstkanker zijn: HST (hormonale substitutietherapie), die meer dan vijf alcoholische dranken per week en roken. Obesitas verhoogt ook de kans op borstkanker.

Waarschuwing

Doe je maandelijks zelfonderzoek van de borsten. Krijg regelmatig geplande mammogrammen.

Advies

Het medicijn Tamoxifen vermindert kans op het krijgen van borstkanker met 50 procent een vrouw. Als je een hoog risico op borstkanker, praten met uw arts over Tamoxifen en zien of het iets voor u is.