Borden en symptomen van Voice Veranderen

Borden en symptomen van Voice Veranderen

Voice-wisseling is een normaal onderdeel van de puberteit bij zowel jongens als meisjes, maar het is meestal het meest merkbaar in jongens. Deze verandering kan op elk moment gebeuren in de leeftijd tussen 10 en 15, maar de meeste meestal optreedt tussen de 12 en 13 jaar oud. Terwijl een adolescent zal niet het gevoel eventuele verschillen als zijn of haar stem verandert, tekenen en symptomen voordoen.

Tekenen en symptomen

Als voice verandert een puber, zal hij merken vaak een verdieping in de toonhoogte van zijn stem. Jongens kunnen ervaren wat het scheuren of breken als hun stem fluctueren van hogere naar lagere plaatsen ongecontroleerd. Meisjes meestal niet ervaren dezelfde voice-veranderende symptomen die jongens doen; echter, kunnen ze merken dat hun stem wordt breathy of zwak als deze veranderingen plaatsvinden.

Waarom Voices wijzigen

Adolescent stemmen toevoegen oestrogeen bij meisjes of testosteron bij jongens veroorzaakt het strottenhoofd, ook wel het strottenhoofd en stembanden langer en dikker. Als larynx van een jongen groter wordt, dan kantelt naar een andere hoek, zodat het merkbaar door de hals. Dit wordt aangeduid als de adamsappel. Het kantelen van de larynx niet voorkomt bij meisjes.

Time Span

Het duurt meestal een paar maanden voor het strottenhoofd een adolescenten tot finish groeien, en voor hun stemmen te verdiepen en minder onvoorspelbaar. Echter, terwijl de zichtbare tekens van de voice-veranderende duurt slechts een paar maanden, kan de stem blijven verdiepen in de jaren '20 van een persoon.

Hoe diep

Voice Ieders verdiept anders. Hoe diep een stem zal wordt bepaald door de genetica van een individu. De grotere larynx van een persoon is, zal de dieper zijn voice. Bepaalde vocale oefeningen gedaan kan worden om te helpen bij de verdieping van de stem.