Borden en symptomen van Sulfiet Allergieën

Chemische sulfieten worden toegevoegd aan een aantal medicijnen, voedingsmiddelen en dranken om hun houdbaarheid te verlengen en vertragen bederf. Hoewel ze meestal veilig worden beschouwd, wat allergische reacties veroorzaken.

De symptomen van de luchtwegen

Een persoon die gevoelig is voor sulfieten kunnen hoesten, ademhalingsproblemen zoals astma, een loopneus en niezen. Astma patiënten gevoeliger voor sulfieten en de reactie daarop kan variëren van beheersbaar zeer ernstig.

Abdominale & maagproblemen

Allergieën voor sulfieten kan misselijkheid, indigestie, een verstoorde maag of pijn veroorzaken in de buik, diarree, obstipatie en braken. Een sulfiet allergie kan ook het onmogelijk maken om sommige voedingsmiddelen te verteren.

Huidaandoeningen

Sulfieten kan huiduitslag of blozen, jeuk, zwelling of netelroos. De ogen kunnen ook jeuken voelt of een branderig gevoel.

Gegeneraliseerde symptomen

Een persoon die gevoelig zijn voor sulfiet kunnen voelen algemeen onwel, zijn lusteloos, hebben een hoofdpijn of duizelig bent, heb een probleem met concentratie of problemen met het gezichtsvermogen. Ze kunnen ook worden depressief.

Anafylactische shock

Hoewel sulfiet allergie symptomen licht tot matig zijn, kunnen sommige mensen ernstige allergische reactie te lijden. De algemene reactie genoemd anafylaxie of anafylactische shock kan een gevaarlijke daling van de bloeddruk, extreme ademhalingsproblemen veroorzaken, en kan de persoon het bewustzijn verliezen of gaan in een coma. De aandoening is levensbedreigend.

Timing van de symptomen

De reactie op de inname of inademen van sulfieten kan snel optreden, vaak in slechts enkele minuten na de blootstelling. In mildere gevallen, kunnen de symptomen van een uur of langer duren om opgemerkt te worden. Soms, echter, het lichaam wordt gevoeliger en de symptomen beginnen te vroeg optreden of erger worden.

Waarschuwing

Een persoon die lijdt aan een allergische reactie moet een arts die de aandoening kan behandelen of helpen bij het bepalen van het eten of de drank die wordt veroorzaakt door de reactie te zien. Het is beter om de dokter te zien, zodat hij de allergische reactie kan zien. En, het zien van hulpdiensten is van vitaal belang als de persoon plotseling ontwikkelt een ernstig probleem. Als de persoon heeft moeite met ademhalen, voelt alsof de keel wordt zwelling, begint het bewustzijn te verliezen, met een snelle pols, of in shock raakt, bel onmiddellijk 911.