Borden en symptomen van spoelwormen bij mensen

Hoewel het idee van het hebben van een worm infectie kan stekels stuur op en neer uw wervelkolom, rondworm infecties bij de mens zijn een realiteit in vele delen van de wereld. Typisch gevaarlijk voor mensen in warme, vochtige gebieden van de wereld, kan rondwormen een scala aan gezondheidsproblemen, waaronder ondervoeding veroorzaken. Het kennen van de tekenen en symptomen van spoelwormen bij de mens kunnen helpen om meer snelle behandeling te krijgen en verminderen de kans op gezondheidsproblemen.

De Feiten

Ook wel nematoden, rondwormen zijn parasitaire organismen die overleven door zich te voeden met andere levende wezens, inclusief de mens. De meeste soorten rondwormen die mensen beïnvloeden reizen naar uw intestinale systeem, waardoor uiteindelijk een verscheidenheid aan digestieve symptomen en gezondheidsproblemen. Rondworm maten variëren, afhankelijk van de soort; sommige kunnen alleen zichtbaar met een microscoop, maar anderen zijn groot genoeg om te worden gedetecteerd met het blote oog. Typisch, zal uw arts uw ontlasting te controleren op de aanwezigheid van rondworm eieren om een ​​diagnose vast te stellen.

Soorten

Verschillende soorten parasitaire rondwormen symptomen bij de mens, waaronder draadwormen, haakwormen en zweepwormen veroorzaken. Volgens de Cleveland Clinic, een non-profit onderzoeks- medisch centrum in Ohio, pinworms --- lange, slanke spoelwormen zich meestal in het rectum of colon --- veroorzaken menselijker spoelworminfecties in de Verenigde Staten dan enige andere rondworm. Haakwormen, die kan worden doorgegeven aan de mens van honden, katten of andere mensen, dringen je lichaam als je op blote voeten lopen over uitwerpselen-verontreinigde grond. Zweepworm eieren rijpen buitenkant van je lichaam en dan oorzaak infectie wanneer je binnenkrijgt de eieren in voedsel of drank of via handcontact.

Symptomen

Tekenen en symptomen van spoelwormen bij mensen variëren, afhankelijk van het type van rondworm de infectie veroorzaakt. Hoe zwaarder de rondworm infectie, hoe ernstiger symptomen typisch. Jeuk van de anus of vagina is vaak het enige teken van pinworm infecties. Diarree, misselijkheid, buikkrampen en zelfs bloedarmoede zijn symptomen die u kunt ervaren als je haakwormen. Vaak zonder symptomen, zweep- infecties krijgen ernstige, waarbij mogelijke symptomen omvatten gewichtsverlies, buikpijn, diarree en bloederige ontlasting.

Behandeling

Als u of uw kind is gediagnosticeerd met een spoelworm infectie heeft, zal uw arts meestal voorschrijven anthelmintica (geneesmiddelen die spoelwormen verdrijven uit je lichaam) te controleren en beheren van de infectie. Keuzemogelijkheden (afhankelijk van de rondworm de infectie veroorzaakt) omvatten albendazol, levamisool en pyrantel. De arts zal de dosering op basis van de sterkte van de rondworm infectie te bepalen. Volgens de World Health Organization, kunnen vrouwen in het eerste trimester van de zwangerschap en kinderen jonger dan één jaar niet worden behandeld met deze geneesmiddelen.

Preventie / Solution

Omdat spoelwormen bij de mens kan leiden tot ondervoeding en ontwikkelingsproblemen, preventie is de sleutel tot het verminderen van uw kansen op het ontwikkelen van een infectie. Veel voorbeelden van rondworm symptomen optreden als gevolg van slechte hygiëne, zodat goede hygiëne gewoonten zoals regelmatige handen wassen, vooral na toiletgebruik erg belangrijk. Sanitaire verwijdering van menselijk afval, omkleden regelmatig en het nemen van frequente baden ook helpen gevallen van rondworm infecties te verminderen bij mensen. Kinderen zijn bijzonder gevoelig voor spoelworm infectie omdat ze vaak hun handen in hun mond en spelen in het vuil regelmatig, dus zorg ervoor dat je een beetje aan te moedigen om goede hygiënische gewoonten oefenen ook.