Borden en symptomen van schimmelinfectie in de Airway

Borden en symptomen van schimmelinfectie in de Airway

Mold is een schimmel die van nature groeit in vochtige binnen-en buitenomgevingen. Infectie van de luchtwegen kan optreden als gevolg van schimmel allergie complicaties of directe blootstelling aan mycotoxinen-giftige chemische bijproducten door bepaalde schimmelsoorten.

Soorten

Volgens de Centers for Disease Control, is schimmel in verband gebracht met verergering van de symptomen van astma bij astmapatiƫnten; allergische symptomen bij anderszins gezonde populaties en overgevoeligheid longontsteking bij immuun-gecompromitteerde individuen. Andere ziekten verbonden met blootstelling schimmel bevatten longontsteking, sinus-infectie en aspergillose.

Schimmel Allergie en Infectie

Schimmel allergie resultaten van een immuunreactie op schimmelsporen. Volgens de Mayo Clinic, de symptomen van schimmel allergie zijn niezen, irritatie van de ogen en de luchtwegen symptomen zoals piepende ademhaling en hoesten. Vormspore inademing kan ook leiden tot aandoeningen van de luchtwegen, zoals sinus-infectie en allergische rhinitis bij gevoelige personen.

De symptomen van de luchtwegen

De belangrijkste symptomen van schimmel infectie van de luchtwegen meestal slechts in de neus, sinussen, longen en andere ademhalingsorganen. Mogelijke symptomen zijn bloed ophoesten of slijm, piepende ademhaling, kortademigheid, niezen en neus ontsteking.

Symptomen van niet-Respiratoire

Symptomen die buiten de luchtwegen kunnen ook in-mold geĆÆnduceerde infectie van de luchtwegen zijn. Niet-respiratoire symptomen kunnen omvatten vermoeidheid, koorts, hoofdpijn, keelpijn en huiduitslag.

Complicaties

Onbehandeld, schimmelinfectie kan leiden tot de ontwikkeling van secundaire infecties zoals longontsteking of bronchitis. Volgens de National Institutes of Health, kan mycotoxine inhalatie leiden tot nadelige immunologische effecten, bepaalde vormen van kanker en zelfs de dood.