Borden en symptomen van reumatoïde artritis in Polsen

Borden en symptomen van reumatoïde artritis in Polsen

Pijnlijke handen, moeite met het doen van eenvoudige taken, en een algemeen gevoel van ziek zijn alle voorkomende symptomen van reumatoïde artritis (RA), een ziekte die ongeveer 1,3 miljoen Amerikanen treft. Het begrijpen van de tekenen en symptomen kan het verschil betekenen tussen het beheersen van de ziekte en laten de ziekte verspreid door het hele lichaam betekenen.

Definitie

Reumatoïde artritis (RA) is een auto-immuunziekte. Volgens de Arthritis Foundation, is er geen enkele reden voor RA. In feite zou RA gevolg van een aantal factoren. Wel is bekend dat er iets triggers de gewrichten, meestal de polsen, knieën en heupen. Het is ook bekend dat de RA aan gezamenlijke kan verspreiden van joint. Dit betekent dat mensen met de diagnose RA dient zorg te dragen tijdens acute flare-ups, zodat de ziekte zich niet verder verspreidt.

Borden en symptomen

De tekenen en symptomen van RA kan gemakkelijk worden verward met de griep of een algemene ziekte. De Arthritis Foundation zegt vroege symptomen zijn stijfheid, vermoeidheid, verlies van eetlust en pijn (vooral bij het zitten voor langere tijd.) Tekenen van RA omvatten bloedarmoede, gewichtsverlies, lichte koorts, en een daling van tranen en speeksel productie ( een aandoening, de zogenaamde syndroom van Sjögren).

Is het reumatoïde?

Er zijn verschillende kenmerken die reumatoïde onderscheiden van andere vormen van artritis. RA treft gewrichten bilateraal-beide polsen, bijvoorbeeld-terwijl andere soorten doorgaans van invloed een enkel gewricht. RA kan flare en in remissie gaan, in tegenstelling tot andere types die constant zijn. RA misvormingen kan veroorzaken in de aangetaste gewrichten van de vernietiging van de ligamenten en pezen veroorzaakt door de ziekte. Tenslotte mensen met RA vaak vatbaarder voor ziekte en infectie, en kunnen huidzweren en een daling van de totale gezondheid ervaren.

Omdat RA beïnvloedt elke persoon afzonderlijk, is het best om uw arts te praten over uw klachten en of ze wijzen op RA of een andere aandoening.

Waarschuwingen

Het is mogelijk om RA te verspreiden, niet alleen bij andere gewrichten, maar inwendige organen. Dit is zeldzaam maar volgens het Hospital for Special Surgery, RA kan ontsteking van de inwendige organen veroorzaken zoals de longen, ogen en zenuwen. Gelukkig kunnen deze condities eenvoudig worden behandeld met medicatie.