Borden en Symptomen van rectale

Colorectale kanker is Caner van de dikke darm of het rectum. Volgens het National Cancer Institute, colorectale kanker is de vierde meest voorkomende kanker in de Verenigde Staten.

Endeldarmkanker

De endeldarm is het laatste 6 centimeter van uw dikke darm. Rectumcarcinoom ontstaat wanneer kwaadaardige cellen worden gevormd in het weefsel van het rectum.

Symptomen

Symptomen van rectale kanker omvatten een verandering in ontlasting zoals diarree, constipatie, een gevoel als de darmen niet helemaal leeg en krukken die smaller of anders gevormd dan normaal. Andere symptomen zijn bloed in de ontlasting, frequente gas pijn, opgeblazen gevoel, een gevoel van volheid, krampen, een verandering van eetlust, gewichtsverlies om een ​​onbekende reden en extreme vermoeidheid.

Risicofactoren

Risicofactoren voor rectale kanker omvatten het zijn 50 jaar of ouder, met een persoonlijke geschiedenis van colorectale kanker of poliepen, die een geschiedenis van de eierstokken, endometriumkanker en borstkanker, en het hebben van een ouder, broer, zus of kind met een voorgeschiedenis van colorectale kanker of poliepen.

Preventie

Screeningtest keuze uit een bloedtest, colonoscopie, sigmoïdoscopie, digitale rectale examen of dubbel contrast barium klysma.

Overwegingen

De symptomen van rectale kanker zijn ook symptomen van andere, minder ernstige ziekten. Als u een van deze symptomen heeft, raadpleeg uw arts.