Borden en symptomen van Prostatitis Diarree

Borden en symptomen van Prostatitis Diarree

Prostatitis is een aandoening waarbij de prostaatklier, een seksueel orgaan bij mannen, ontstoken, gewoonlijk als gevolg van ziekte, infectie of letsel aan het gebied. Pijn in de lies en pijnlijk of moeilijk plassen zijn de meest voorkomende symptomen van prostatitis. Als gevolg van een seksueel overdraagbare ziekten, zoals chlamydia of gonorroe, of een bacteriële infectie, zoals E.-coli voedselvergiftiging, diarree kan ook een symptoom zijn van prostatitis.

Common Prostatitis Symptomen

Moeite met plassen of ejaculeren, pijn in het bekken en pijn bij het plassen zijn de meest voorkomende symptomen van prostatitis. Frequent en dringend plassen, vooral 's nachts, is ook een gemeenschappelijke teken van prostatitis.

Andere Prostatitis Symptomen

Algemene tekenen en symptomen van infecties, zoals diarree, koorts, rillingen, misselijkheid en braken, kan bij het vroege begin van prostatitis zijn. Andere minder vaak voorkomende symptomen van prostatitis omvatten terugkerende urineweginfecties en pijn in de onderbuik.

Risicofactoren voor Prostatitis

Prostatitis komt meestal voor bij jonge en middelbare leeftijd mannen. Risicofactoren voor het ontwikkelen van prostatitis behoren blaasontstekingen, urinebuis infecties, frequente urineweginfecties, fysieke trauma aan het bekken of lies gebied van fietsen of paardrijden, uitdroging, HIV-infectie of regelmatig gebruik van de katheter.

Behandeling voor prostatitis

Artsen algemeen behandelen prostatitis met antibiotica, met name wanneer de prostatitis wordt veroorzaakt door ziekte of infectie. In het geval van ernstige symptomen, iemand met prostatitis kan ziekenhuisopname nodig hebben om injecties te helpen de symptomen te ontvangen. Artsen kunnen alfablokkers en pijnstillers voorschrijven als het individu ervaart pijn of ongemak als gevolg van de prostatitis. Alternatieve vormen van behandeling omvatten rust, warmte therapie en massage. Patiënten gebruiken deze natuurlijke remedies bij prostatitis resultaten van een blessure aan de regio.

Complicaties

Indien onbehandeld, prostatitis infecties elders in het lichaam, met name in het bloed en genitale organen veroorzaken, en kan ook leiden tot beschadiging sperma of onvruchtbaarheid.

Diarree

Waterig en dunne ontlasting kan diarree geven. Buikpijn, krampen en een verhoogde frequentie van de stoelgang zijn veelvoorkomende symptomen geassocieerd met diarree. Diarree kan een teken of symptoom voor een aantal medische aandoeningen, waaronder prostatitis zijn.

Behandeling voor Diarree

De behandeling van diarree hangt van de oorzaak. Als diarree is een symptoom van een ziekte of aandoening, artsen eerste behandeling van de onderliggende ziekte of aandoening te helpen verlichten van de symptomen. Bij ziekte veroorzaakt door virussen of bacteriën veroorzaken diarree, artsen voorschrijven van antibiotica. Als diarree is een symptoom van de ziekte, zoals het prikkelbare darm syndroom, kunt u de onderliggende ziekte met voorgeschreven medicatie te behandelen. Veel commerciële over-the-counter geneesmiddelen, zoals Pepto-Bismol en Imodium, kan ook helpen met het behandelen en verlichten van diarree.

Complicaties

Diarree kan leiden tot uitdroging en het verlies van vloeistoffen en mineralen nodig lichaamsfunctie. De Mayo Clinic beveelt consumeren orale rehydratie, zoals sportdranken, om vervanging van verloren vloeistoffen en elektrolyten in het lichaam.