Borden en symptomen van Premenopause

Premenopause is het tijdsbestek in de aanloop naar de menopauze, op welk punt een vrouw stopt met de productie van eieren en haar periode eindigt. Deze fase kan duren tot 10 jaar voorafgaand aan de menopauze, maar de gemiddelde lengte van premenopause is vier jaar. Zodra een vrouw die 12 opeenvolgende maanden zonder een periode heeft gehad, perimenopauze eindigt en de menopauze begint. De symptomen van premenopause zijn zeer vergelijkbaar met de symptomen van de menopauze.

Symptomen

De tekenen en symptomen van premenopause zijn hoofdpijn, nachtelijk zweten, opvliegers, hartkloppingen, vermoeidheid, vaginale droogheid, urine-problemen, botverlies, slapeloosheid, gewichtstoename, onregelmatige menstruatie, veranderingen in het cholesterolgehalte, prikkelbaarheid, angst en depressie.

Oorzaken

Tijdens premenopause, produceert je lichaam minder progesteron en oestrogeen. Deze lagere hormoonspiegels zijn verantwoordelijk voor het tekenen en symptomen die veel vrouwen voelen tijdens premenopause en de menopauze.

Tijdsbestek

De tekenen en symptomen van premenopause verschijnen vaak rond de veertig jaar, maar kan zo vroeg als je dertig beginnen. Het begin van de symptomen hangt af van een aantal dingen, zoals je genetische geschiedenis.

Behandeling

Orale contraceptiva, therapie met progestageen en endometrium ablatie kan helpen verlichten van de symptomen van premenopause.

Home Remedies

Oefening, het beoefenen van stress reductie en het eten van een goed uitgebalanceerd, vetarm, vezelrijk eten kan helpen om een ​​aantal van de symptomen van premenopause kalmeren. In het bijzonder kunnen alcohol en cafeïne accentueren opvliegers.