Borden en symptomen van OCD

Borden en symptomen van OCD

OCD, kort voor de obsessieve-compulsieve stoornis, is een angststoornis die ervoor zorgt dat patiënten om onredelijke angsten en gedachten hebben die ze proberen te beheersen door het herhalen van bepaalde gedragingen. Meer informatie over de tekenen en symptomen van OCD hier.

Obsession

OCD obsessies betrekken persistent, herhaalde gedachten, impulsen of beelden. Gemeenschappelijke obsessies zijn de noodzaak voor extreme ordelijkheid en de angst voor besmetting door bacteriën of vuil.

Dwang

OCS-patiënten meestal proberen hun obsessies te beheersen door dwangmatig herhalen van woorden of daden, meestal op basis van een aantal specifieke "regels" die ze hebben gecreëerd. Bijvoorbeeld, kan een OCD lijder zich gedwongen voelen om zijn handen te wassen precies 100 keer per dag.

Negatieve Emoties

OCD obsessies en compulsies worden meestal begeleid door negatieve emoties zoals walging, angst of twijfel.

Andere OCD Borden

OCD gedrag neigt nemen veel tijd en energie van een patiënt. Veel OCS-patiënten hebben moeite vasthouden aan banen of het hebben van gezonde relaties, omdat de obsessies en compulsies zijn zo tijdrovend.

Oorzaken

Hoewel de exacte oorzaak van OCD wordt niet volledig begrepen, onderzoekers voelen factoren zijn lichaam chemie, aangeleerd gedrag en onvoldoende niveaus van serotonine, een neurotransmitter in de hersenen. Sommige patiënten ontwikkelen OCD na een hoofdletsel of een keelontsteking infectie.

Behandelingen

De primaire behandeling voor OCD omvat antidepressiva die serotonine niveaus te verhogen. Veel OCD patiënten ook ondergaan psychotherapie of cognitieve gedragstherapie.