Borden en symptomen van neuromusculaire aandoening

Neuromusculaire ziekte is een zeer brede term die veel verschillende ziekten van de werking van de spieren omvat. Tot de bekendste ziekten spierdystrofie (MD) en amyotrofische laterale sclerose (ALS), beter bekend als de ziekte van Lou Gehrig. Sommige van de ziekten te vallen het lichaam op een zeer jonge leeftijd en anderen zullen zich plotseling presenteren op mid-life. De tekenen en symptomen zijn zo verschillend als de ziekten zelf.

Spierdystrofie

Spierdystrofie is een erfelijke ziekte die zich op bij de geboorte of later in het leven kan opleveren. De spieren zwakker worden na verloop van tijd, in het bijzonder de vrijwillige spieren - degene die we hebben controle over. Sommige van de ziekten kan een tol op het hart of onwillekeurige spieren nemen, als goed. Symptomen omvatten een waggelende gang, gebrek aan spierspanning bij kinderen, lopen op tenen, zwakheid en verlies van vermogen om te lopen, afhankelijk van de precieze vorm van musculaire dystrofie en de ernst van de ziekte.

Motor Neuron Ziekten

Motorneuronziekten (MNDs) zijn degeneratieve, progressieve aandoeningen. Ze beïnvloeden de zenuwen in de bovenste of onderste delen van uw lichaam. Dit is de categorie waarin de ziekte van Lou Gehrig is geclassificeerd. Tekenen van MNDs zich meestal presenteren in mid-life. Symptomen zijn onder meer zwakte van armen en benen, moeite met slikken, uitgedaagd gang, onduidelijke spraak, zwakte in het gezicht en spierkramp. Naarmate de ziekte vordert, kan de ademhaling worden beïnvloed.

Inflammatoire Myopathies

Inflammatoire myopathieën zijn een andere vorm van neuromusculaire ziekten. Ze worden ook wel myositis. Mensen met deze ziekte ervaart de ontsteking van hun vrijwillige spieren. Die spieren verzwakken na verloop van tijd. Mensen met myositis vaak de neiging om andere auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis hebben. Symptomen zijn onder meer pijn het meest waarschijnlijk in de bovenarmen, schouders, bovenste deel van de rug, heupen en dijen. Mensen met inflammatoire myopathieën kunnen ook moeite hebben met slikken, wat kan leiden tot slechte voeding en gewichtsverlies.

Ziekten van de neuromusculaire junctie

Deze groep van ziekten komen waar de zenuw en spiercellen voldoen. De splitsing werkt niet goed. Lambert-Eaton syndroom (LES) en myasthenia gravis (MG) maken deel uit van deze categorie. Symptomen van MG onder meer problemen met slikken en spreken en spierzwakte in periodes van activiteit. De zwakte heeft de neiging om beter na rust te krijgen. LES lijkt op MG echter spierzwakte eigenlijk toe wanneer activiteit, in plaats van erger.

Perifere zenuwziekten

Perifere zenuwziekten grote schade aanrichten op de zenuwen die de benen en armen te beheersen. Charcot-Marie-Tooth (CMT) is de meest bekende van deze voorwaarden. Het is een erfelijke aandoening die tussen de 100.000 en 125.000 mensen in de VS, volgens St. Francis Hospital. De spieren in je voeten, onderarmen, benen en hand langzaam degenereren. Het eerste teken van CMT is wanneer je tenen zijn gebogen of je voet is sterk gewelfd als gevolg van ongewone lopen. Andere symptomen zijn onder meer problemen met de hand balans en functie, voet botafwijkingen, arm of been kramp, mogelijk gehoorverlies of visie problemen en het verlies van enkele normale reflexen. Sommige patiënten ervaren ook scoliose.

Myopathieën

Mitochondriale myopathieën en andere myopathieën classificeren de rest van de neuromusculaire ziekten die niet in andere groepen vallen. Mitochondriën leveren energie aan de spieren dus als ze waren is wanorde, je zwak voelen en gebrek aan energie. Typische mitochondriale myopathieën omvatten Kearns-Sayre syndroom, mitochondriale encephalomyopathie lactaatacidose en stroke-like episodes (MELAS) en myoclonus epilepsie met rafelige rode vezels (MERRF). Symptomen omvatten onder meer bewegingsstoornissen, blindheid, doofheid, oogleden die droop, braken, hartfalen, dementie, toevallen en aritmie.