Borden en Symptomen van Moebius Syndroom

Borden en Symptomen van Moebius Syndroom

Personen met Moebius syndroom kan niet bewegen hun gezichtsspieren. De zeldzame neurologische aandoening is bij kinderen gekenmerkt door een onvermogen om te zuigen en bij volwassenen door een onvermogen om emoties te laten zien in hun gezichten. Therapie en chirurgie om symptomen zoals spraakproblemen en gekruiste ogen behandelen helpen veel patiënten met Moebius syndroom overleven en gedijen.

Wat het is

Een vorm van aangeboren aangezichtsverlamming, Moebius syndroom resultaten bij de 6e en 7e hersenzenuwen niet volledig of helemaal niet te ontwikkelen. De aandoening kan ook storingen van andere hersenzenuwen betrekken en kan een groot aantal secundaire aandoeningen, zoals ademhalingsmoeilijkheden, problemen met slikken en slaapstoornissen veroorzaken. Slechts ongeveer 300 gevallen van Moebius (of Möbius) syndroom zijn wereldwijd gerapporteerd. De oorzaak is onbekend.

Symptomen

Baby's geboren met Moebius syndroom niet kan zogen. Andere tekenen van de aandoening die bij de geboorte aanwezig kunnen zijn onder meer gebrek aan knipperen, gespleten gehemelte, klompvoeten, misvormde handen of voeten, hoog gehemelte en een korte of misvormde tong.
Merkbare symptomen van Moebius syndroom bij kinderen en volwassenen kunnen onder meer scheelzien (strabismus); kwijlen; slechthorendheid; het onvermogen ogen bewegen van links naar rechts; gebrek aan gezichtsuitdrukkingen, vooral glimlachen; lichtgevoeligheid; langzame bewegingen van het lichaam en het bovenlichaam zwakte; en spraakstoornissen.

Behandelingen

Zuigelingen kan nodig zijn om de buis-gevoed zijn of formule gegeven om ze in flessen die niet zogen vereisen. Chirurgie kan corrigeren gekruiste ogen en kaak en ledematen misvormingen, en chirurgie heeft toegestaan ​​sommige Moebius syndroom patiënten te glimlachen. Het Nationaal Instituut voor Neurologische Aandoeningen en beroertes merkt verder op dat "fysieke en logopedie verbetert vaak motoriek en coördinatie, en leidt tot een betere controle van het spreken en eten."

Prognose

Personen die een goede therapie en ondersteuning krijgt die normaal leven leiden. Interviews met 18 volwassenen met Moebius syndroom gerapporteerd in de kwestie van de Gespleten gehemelte-Craniofacial Journal mei 2001 bleek dat alle individuen "waren of werkzaamheden in loondienst in een verscheidenheid aan professionele of beroepsonderwijs posities."

Ondersteuning

De Moebius Syndrome Foundation biedt een scala van brochures, nieuwsbrieven, en links naar andere patiëntenverenigingen op haar website. De stichting geeft ook informatie over de aanschaf van speciale flessen voor het voeden van baby's met het syndroom van Moebius en advies op het beschermen van de ogen van de kinderen die niet kunnen scheel of knipperen van beschadiging door de zon.