Borden en Symptomen van Low Red bloedbeeld

Anemie is een veel voorkomende aandoening die betrekking heeft op een tekort aan rode bloedcellen. Rode bloedcellen vervoeren helpen zuurstof uit je longen naar de rest van je lichaam. Als u bloedarmoede, worden uw organen en weefsels niet ontvangen van genoeg zuurstof, waardoor hun functie kunnen aantasten. Bloedarmoede kan worden gediagnosticeerd met een bloedtest. Volgens het United States Department of Health and Human Services, meer dan 3 miljoen mensen in de Verenigde Staten lijden aan bloedarmoede.

Vermoeidheid of zwakte

Vermoeidheid en zwakte vertegenwoordigen veel voorkomende symptomen van anemie. Dit gebeurt omdat de organen en weefsels te weinig zuurstof ontvangen. Echter, aangezien er vele oorzaken van vermoeidheid, mensen die vermoeid of zwak moet niet simpelweg aannemen dat ze bloedarmoede voelen.

Duizeligheid

Duizeligheid is een ander symptoom van bloedarmoede. De duizeligheid kan optreden wanneer de hersenen niet genoeg zuurstof ontvangen.

Bleekheid

Zeer bleke huid of bleke nagel bedden kunnen ook signaleren bloedarmoede. Bleekheid veroorzaakt door een gebrek aan hemoglobine, een eiwit in rode bloedcellen.

Kortademigheid

Mensen die lijden aan bloedarmoede kan ook ervaren kortademigheid. Kortademigheid kan optreden wanneer je weefsels en organen te weinig zuurstof krijgen.

Lage lichaamstemperatuur

Mensen met bloedarmoede hebben vaak een lage lichaamstemperatuur. Als u bloedarmoede, kan je het koud voelen of ervaren gevoelloze of koude handen en voeten. Dit gebeurt omdat je ledematen niet genoeg zuurstof krijgen.

Pijn op de borst

Mensen met bloedarmoede kunnen ook last hebben van pijn op de borst. Dit gebeurt wanneer delen van het hart niet een voldoende hoeveelheid zuurstof ontvangen.

Hoofdpijn

Hoofdpijn is een ander symptoom van bloedarmoede. Hoofdpijn kan optreden wanneer de hersenen niet genoeg zuurstof ontvangen.

Cognitieve problemen

Mensen die lijden aan bloedarmoede kunnen hebben problemen met nadenken of concentreren, en kunnen prikkelbaar zijn. Hun prestaties op het werk of school kan dalen. Dit kan optreden omdat de hersenen onvoldoende zuurstof ontvangt, of kan worden veroorzaakt door een van de andere symptomen van anemie.