Borden en Symptomen van Low Oxygen Saturation

Borden en Symptomen van Low Oxygen Saturation

Verwarring, beklemming op de borst en het onvermogen om te ademen zijn allemaal erg beangstigend gevoel. Ze zijn ook tekenen van een lichaam ervaart lage zuurstofverzadiging niveau of, wat wordt aangeduid met medische professionals, hypoxemie. Hypoxemie wordt gediagnosticeerd als niveaus van zuurstof in het bloed zijn extreem laag. Deze voorwaarde kan een verscheidenheid aan medische oorzaken; met lage niveaus van zuurstofverzadiging kan veroorzaken geen lichaam om goed te functioneren. Deze aandoening wordt gediagnosticeerd door een bloedonderzoek of kleine puls oximeter die geknipt aan de vinger.

Cyanosis

Cyanose is een medische term te beschrijven wanneer de huid en slijmvliezen nemen een blauwe kleur. Dit gebeurt door een gebrek aan zuurstof in het bloed. Hemoglobine is een eiwit in het bloed dat zuurstof ontvangt van de longen. Als hemoglobine geen toegang tot de zuurstof die het nodig hebben, wordt blauw waardoor het bloed een blauwachtige tint. Wanneer een persoon ervaart lage zuurstofverzadiging, wordt deze blauwe tint het meest gezien in de vinger en teen nagel bedden evenals hun lippen. Cyanose is afgeleid van het Griekse woord "cyanos" wat betekent donkerblauw.

Kortademigheid

Kortademigheid bij inspanning, aangeduid op momenten als lucht honger, is wanneer een persoon heeft moeite met ademhalen of kortademigheid. Sommige mensen die kampen met kortademigheid kunnen voelen zwak of moe. Ze zelf kunnen vinden piepende ademhaling of het hebben van hoestbuien. Andere symptomen zijn een strak gevoel in de borst of worstelen naar adem. Gezien het feit dat ons lichaam meestal ademen zonder een bewuste inspanning, het vinden van jezelf buiten adem is erg alarmerend; paniek kan het gevoel verergeren.

Tachypneu

Tachypneu is een term die sneller-dan-normale beschrijft ademhaling. Het aantal ademhalingen per minuut genomen varieert, afhankelijk van factoren zoals leeftijd van een persoon; daarom wordt tachypnea gediagnosticeerd wanneer iemand overschrijding van de norm voor hun leeftijdsgroep. Dit is zeer vergelijkbaar met hyperventileren; echter, worden mensen meestal beschouwd als hyperventileren als ze angstig voelt. Hoewel sommige medische professionals de twee termen kan wisselen, wordt een diagnose van tachypneu meestal gebruikt wanneer een persoon lijdt aan lage zuurstofverzadiging.

Verminderd bewustzijn

Medische professionals serieus nemen elke persoon met een verminderd bewustzijn, omdat het een symptoom van een veel groter medisch probleem kan zijn. Een persoon ervaart lage zuurstofverzadiging niveaus kan geestelijke verwarring geven. Een daling in iemands mentale toestand is duidelijk wanneer ze niet kunnen presteren op hun gebruikelijke niveau. Bijvoorbeeld kan een persoon geen mensen of plaatsen waarmee zij vertrouwd herkennen. Zij kunnen ook niet duidelijk op de huidige datum of eventueel hun stad of huidige locatie zijn.