Borden en symptomen van kanker in de lymfkliertest

Borden en symptomen van kanker in de lymfkliertest

De lymfklier is een orgaan dat normaal opsluit verontreinigingen in het menselijk lichaam zelf indicatoren van de aanwezigheid van kanker elders in het lichaam. Toch zijn er verschillende soorten van kanker die de lymfeklieren rechtstreeks beïnvloeden, waarbij alle primaire symptoom van zwelling op een van de plaatsen van knopen. Veel tumoren die de lymfeklieren beïnvloeden zijn goedaardig of nog kanker, zodat een arts de zorg met name de meest gunstige verloop van de behandeling.

Onverklaarbaar gewichtsverlies

Verliezen meer dan 10 procent van het oorspronkelijke gewicht zonder duidelijke oorzaak kenmerkende klierkanker, evenals koorts, vermoeidheid en nachtelijk zweten.

Gezwollen lymfeklieren

In Hodgkin's lymfoom, knooppunten in de nek en schouders zijn vaak groot en rubberachtig, hoewel de zwelling pijnloos voor de patiënt. Kleine knobbeltjes die net onder de huid voelbaar zijn een gemeenschappelijk teken van non-Hodgkin lymfoom, als de kanker inflames deze lymfeknopen en maakt ze meer merkbaar.

Rugpijn

Algemene rugpijn dat er geen aanwijsbare oorzaak heeft en dat de patiënt niet kan Pinpoint gemeld bij sommige mensen met Hodgkin lymfoom.

Jeukende huid en roodheid

Gebroken bloedvaten onder de huid, jeukende gebieden en kwetsbare huid die breekt en bloedt gemakkelijk is een veel voorkomend symptoom van lymfoom, omdat de witte bloedspiegel tellingen aanzienlijk worden verminderd en kan de huid goed te herstellen.

Buikpijn of Misselijkheid

Kanker van de lymfeklieren in de buikstreek kan intestinale zwelling of vochtretentie veroorzaken, waardoor het passeren van de stoelgang moeilijk en pijnlijk. De toegenomen grootte van de andere spijsverteringsstelsel organen kunnen ook de eetlust van de patiënt verlagen.

Gezwollen borst of moeite met ademhalen

Als de lymfeklieren in de kist worden beïnvloed door kanker, kan de daaropvolgende ontsteking de beweging van bloed beperken het hart. Voorkomende symptomen van deze aandoening zijn onder meer zwelling in de borst, armen of het hoofd, ademhalingsproblemen of verlies van bewustzijn. Deze ontwikkeling is ernstig en moet worden behandeld in een noodsituatie kamer onmiddellijk.

Hoofdpijn, verminderde cognitieve vermogen of zwakte in bepaalde lichaamsdelen

Als kanker beïnvloedt de lymfeklieren in de hersenen, kan het zowel cognitieve functies en de mogelijkheid om de rest van het lichaam te controleren beïnvloeden. Hoofdpijn, moeite met concentreren, veranderingen in de persoonlijkheid, toevallen en zwakte in bepaalde gebieden van het lichaam zijn allemaal symptomen van de hersenen lymfoom.