Borden en symptomen van infectie Na een totale knieprothese

Borden en symptomen van infectie Na een totale knieprothese

Een totale knieprothese gaat een operatie om het openstellen van de knie en vervang de knie botten. Net als elke andere grote operatie, knie-operatie heeft risico's. Een van de meest ernstige risico's postoperatieve infectie, waarbij bacteriën op de huid en in het milieu infecteren de operatieplaats. Terwijl infectie is zeldzaam, kennen de symptomen is belangrijk, zodat de infectie kan behandelen.

Roodheid en zwelling

Wanneer bacteriën infecteren de operatieplaats, het immuunsysteem antwoordt met witte bloedcellen naar de plaats van de infectie. Zoals de witte bloedcellen bestrijden de binnenvallende organismen, geven ze chemische stoffen genaamd cytokines die bacteriën te doden. Toevallig, cytokines ook vernietigen aangrenzende cellen. Dat resulteert in vernietiging roodheid en zwelling.

Koorts

Dezelfde cytokinen die gebruikt worden om de infectie te bestrijden ook leiden tot een verhoging van de lichaamstemperatuur. Fever werkt om infecties te bestrijden, omdat de bacteriën die de infectie veroorzaken zijn niet in staat om te overleven in de hogere temperatuur milieu als hun eiwitten beginnen af ​​te breken. Helaas kan een aanhoudende koorts schade aan gevoelige organen zoals de hersenen. Daarom koorts worden gecontroleerd met medicatie.

Exsudaat

Sommige infecties kunnen niet resulteren in iets meer dan een afscheiding (pus) die uit de operatiewond. De afscheiding bestaat uit eiwitten uitgescheiden door het lichaam en witte bloedcellen en bacteriën. Terwijl sommige lekt is normaal na een operatie, als het wondvocht is geel of ruikt fout, het moet reden tot bezorgdheid zijn.