Borden en Symptomen van Hernia

Borden en Symptomen van Hernia

Volgens de National Digestive Diseases Information Clearinghouse, ongeveer 4,5 miljoen mensen hebben een buikwand hernia elk jaar. Hernia ontstaan ​​als organen zoals darmen, duwen in een verzwakte buikwand. Sommige mensen worden geboren met een natuurlijke zwakke abdominale muren. Maar stam van het tillen van zware voorwerpen of zelfs obesitas kunnen ze ook leiden.

Liesbreuk

Van alle buikwand hernia, liesbreuken --- ook wel liesbreuk --- zijn de meest voorkomende, volgens eMedicineHealth. Ze worden veroorzaakt door een zwakke buikwand hetzij vanaf de geboorte of door chirurgie, obesitas, persen of andere activiteiten die druk op de buik te genereren. Mannen hebben meer kans om ze te krijgen dan vrouwen. De meest opvallende teken is een uitstulping in de liesstreek. Als de bult weer geschoven kunnen worden, is het vaak pijnloos. Als het niet kan, kan de liesbreuk constipatie, misselijkheid en pijn veroorzaken.

Hiatus hernia

Wanneer de slokdarm heeft een groter dan normaal opening waar het voldoet aan je maag, kan een deel van je maag glijden door de slokdarm en in je borst. Dit is wat de oorzaak van een hiatus hernia. En ook al klinkt ongemakkelijk, de meeste hiatus hernia's zijn vrij van symptomen. Maar als je dat doet krijg symptomen, je zult waarschijnlijk brandend maagzuur te krijgen en je eten kan burp up. Dit zijn beide tekenen van gastro-oesofageale refluxziekte (GERD), veroorzaakt door de hernia.

Femorale Hernia

Een femorale hernia toont als een brok in het bovenste deel van de dij. Ze tonen het meest up bij vrouwen en kan leiden tot pijn in de lies regio bij het voorover bukken of dingen oprapen. Als een femorale hernia komt te zitten --- genaamd wurging --- je kan misselijkheid of pijn voelen. Een beknelde hernia femoralis moet snel worden behandeld als het kan stoppen met de bloedstroom, waardoor uiteindelijk gangreen.

Navelbreuk

Hoewel ze het meest gemeen met zuigelingen, kunnen volwassenen ook umbilical hernia. Bij zuigelingen zijn ze veroorzaakt wanneer de spieren met de bloedvaten in de buik niet helemaal dicht. Meest umbilical hernia uiteindelijk sluiten van de leeftijd van een. Maar als ze nog steeds aanwezig zijn door de leeftijd van vier, of ze worden weergegeven in de volwassenheid, kunnen zij een operatie noodzakelijk. Umbilical hernia kan gezien worden als een uitstulping naar buiten duwen van de navel. Bij baby's, ze zijn zichtbaar wanneer het kind is het persen of huilen.

Littekenbreuk

Oude chirurgische littekens die zijn uitgerekt kan een dunne gedeelte op de buikwand te creëren. De darmen kunnen uitpuilen door dit dunne gebied, waardoor een littekenbreuk. Het zal er uitzien als een brok in de omgeving waar u eerder hebt genezen littekenweefsel. Typisch incisional hernia zijn pijnloos. Maar als je het uitpersen, tillen of hoesten zwaar, vindt u het misschien inschrijven aan de aanraking.

Obturator Hernia

De obturator hernia is zeldzaam en moeilijk te diagnosticeren. Het is een hernia die uitsteekt uit de bekkenholte in het bekken. Zij treden doorgaans in dunne vrouwen die in hun jaren '70 of '80. In tegenstelling tot andere vormen van hernia's, hoeft obturator hernia niet produceren het handelsmerk fysieke bobbel. U mag alleen een gevoel van verstopping of misselijkheid. Dit maakt ze moeilijk voor artsen te diagnosticeren.