Borden en symptomen van hemoglobine C-ziekte

Er zijn vele aandoeningen die rode bloedcellen en hemoglobine C-ziekte is een van hen raken. Om de diagnose te stellen van een arts zal een bloedtest om de hemoglobine tellen te controleren en om een ​​algemene evaluatie van de gezondheid van het bloed doen. De aandoening komt vooral voor bij mensen van Afrikaanse afkomst.

Identificatie

Hemoglobine is het deel van de rode bloedcellen die zuurstof aan de inwendige organen van het lichaam. Hemoglobine C ziekte is een defect in het deel van het hemoglobine zogenaamde beta globine. Dit veroorzaakt de rode bloedcellen beginnen te breken en eerder dan ze moeten die niet alleen een situatie waarin er een laag rode bloedcellen maken sterven, maar het kan ook invloed hebben op de toevoer van zuurstof naar de interne organen. Volgens de Universiteit van Iowa, hemoglobine C-ziekte is ontstaan ​​in West-Afrika en in de eerste plaats treft mensen die afstammen van dat deel van de wereld. De universiteit schat dat hemoglobine C ziekte treft maar liefst 3% van de Afro-Amerikaanse bevolking.

Effecten

Het is niet ongebruikelijk voor mensen die besmet zijn met hemoglobine C-ziekte een volwaardig leven te leven en nooit tonen symptomen van de ziekte. In het geval kunnen vroege symptomen verschijnen deze symptomen omvatten een vergrote milt en lichte buikpijn. Een van de meest voorkomende symptomen van hemoglobine C ziekte een lichte daling van de rode bloedcellen die bekend staat als bloedarmoede. Een lichte vorm van bloedarmoede kan een licht gevoel van vermoeidheid veroorzaken over het algemeen na lichamelijke activiteit.

Potentiële

Enkele geavanceerde symptomen van hemoglobine C ziekte kan pijnlijk en zelfs gevaarlijk zijn. Een van deze symptomen galstenen, die uiterst pijnlijk te passen tenzij een andere behandeling wordt gebruikt om deze te verminderen kan. Geelzucht optreden die een enigszins gele tint toebrengen aan de huid en het oogwit. Geelzucht is een indicatie dat de hemoglobine C-ziekte van invloed is op de werking van de lever en moet onmiddellijk worden gemeld aan een arts.

Preventie / Oplossing

De meeste mensen die lijden aan hemoglobine C ziekte geen enkele vorm van behandeling. In sommige gevallen zijn de meer ernstige symptomen zoals galstenen en geelzucht kan onmiddellijk medische hulp nodig hebben, maar de onderliggende aandoening van hemoglobine C-ziekte kan onbehandeld blijven. In ernstige gevallen kan een arts foliumzuur voorschrijven om de productie van gezonde rode bloedcellen.

Overwegingen

De prognose voor mensen met hemoglobine C-ziekte is zeer goed. In sommige zeldzame gevallen complicaties gepaard gaat met ernstige bekken of pijn in de heup, of problemen met het gezichtsvermogen, zoals dubbel of wazig zien, kunnen optreden. Maar deze gevallen zijn zeldzaam, en voor het grootste deel van een persoon die lijdt aan hemoglobine C-ziekte kunnen verwachten om een ​​gezond leven te leiden.